Vintage – A kifinomult múlt század újjáéledése

0

Vintage – A kifinomult múlt század újjáéledése

Retro és vintage. Ez a két stílusirányzat uralja most a kifutókat, a boltok polcait és a magazinok divatrovatait is, de még sok szakmabeli számára sem egyértelmű, hogy miben különbözik a vintage a retrótól. Pedig olyan egyszerű! Mostani cikkünkben megvizsgáljuk, milyen az igazi vintage!

A vintage stílus mindig valamiféle kifinomultságot képvisel, pont az ellentéte a retrónak: visszafogott színvilág, részletgazdag kivitelezés, minőségi anyagok jellemzik. A tömeggyártás népszerűsödése a színvonal rovására ment, így főleg azokat a ruhákat, kiegészítőket nevezzük vintage-nak, amelyek az 1975 előtti időszakban készültek: kézzel, minőségi anyagokból, spórolás nélkül.

A vintage-t rengetegféleképpen ötvözik a modern trendekkel, ami néha egészen bámulatos szemüvegeket eredményez. A teljes cikkben találkozhatnak három olyan branddel, amely a saját szájíze szerint értelmezte a stílust, a végeredmény így egyedi és hiánypótló lett. Sky Eyewear, Time Frame, Vinyl Factory: skandináv dizájn, örök klasszikusok és rock’n’roll. A teljes cikket az Optikai Magazin tavaszi számában olvashatja el. 

 

Megosztás.

Leave A Reply