BCLA-2017 – Betekintő a legutóbbi rendezvénybe

0

A Brit Kontaktlencse Társaság júniusi rendezvénye idén ünnepelte 40. évfordulóját, ennek megfelelően a legtöbb nagy kontaktlencsegyártó standja felsorakozott a 38 kiállító között. A BCLA szakmai kongresszus és kiállítás betekintője következik Erdélyi Gabriellától:

Három nap, három téma: a kongresszuson péntektől vasárnapig az érdeklődők a száraz szem, a myopiakontroll és az orthokeratológia témájában hallgathattak előadásokat, vehettek részt workshopokon és vitaindító beszélgetéseken. Mindegyik topikban találkozhattunk új megközelítésekkel, innovatív megoldásokkal. A konferencia ideális platform volt a kontaktológusokat foglalkoztató kérdésekben a véleményformálók számára, hogy ismertessék a legújabb kutatások eredményeit:

„A nagy múltra visszatekintő rendezvénynek az a szerepe, hogy minden szakember hozzáférhessen a legújabb kutatásokkal és technológiákkal kapcsolatos információkhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy a páciensek a rendelkezésre álló legmodernebb ellátásban részesüljenek.” – mondta Cheryl Donnelly, a BCLA vezérigazgatója.

A szárazszem-szimpóziumok közül első körben az új-zélandi Auckland Egyetem Szemfelszín Laboratóriumának vezetője, prof. Jennifer Craig adott elő. Ő a TFOS (Tear Film and Ocular Surface Society) Dews (Dry Eye Workshop) II vizsgálatának eredményeit foglalta össze, a szárazszem-probléma okozta nehézségek megoldására a kontaktlencse-illesztés során pedig többek között Eric Bauman (Alcon R&D) és Greg Sawyer (Floridai Egyetem) The Importance of Contact in Contact Lens című előadásukban tértek ki. A Johnson&Johnson részéről hallhattunk az Eye InspiredTM termékinnovációkról, a szemszárazság, komfort témakörhöz pedig első sorban a CooperVision R Biofinity EnergysTM lencséjével csatlakozott, mintegy válaszként digitális világunkra.

A termékismertetőkön, kutatási eredményeken, technikai újdonságokon kívül számos előadás témájából kaphattunk hasznos ötleteket arról is, hogy lehet összehangolni a szakmai és üzleti döntéseket, hogy mindkét vonalon sikereket eredményezzen.

Azt, hogy milyen további piacvezető márkák vettek részt a rendezvényen, valamint hogy milyen eredményekről számoltak be a legnagyobb márkák előadói, Erdélyi Gabriella teljes beszámolójában olvashatják, amely az Optikai Magazin legújabb számában található.

Megosztás.

Leave A Reply