Elhunyt Csávás Sándor (1939 – 2017)

0

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Csávás Sándor látszerész életének 78. évében tragikus hirtelenséggel 2017. május 20-án elhunyt. A családja és a szakmája iránt messzemenően elkötelezett, tisztességes, becsületes, példamutató embert veszítettünk el.

Csávás Sándor református lelkészi család elsőszülött fiaként gyermekkorát Bojton, iskolás éveit Karcagon szeretetteljes, értékteli környezetben, felhőtlen boldogságban töltötte. Gimnazistaként gyermekorvos szeretett volna lenni, de az 1956-os eseményeket követően egyetemi jelentkezését és álmait meghiúsították. A család Pesten kezdett új életet, Sándort csak az Ofotértben fogadták. 1957-től látszerésztanulóként, majd 1959-től bolti eladóként és műhelyesként dolgozott, legelső munkahelye a Szent István körúti Ofotért üzlet volt.

1967-ben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola elvégzése után a Mexikói úti raktárba került, illetve a MOM-ban, az Ofotért optikai raktára részéről volt minőségi átvevő. Miután a Mexikói úton az optikai raktár – ahol raktárvezető-helyettesi pozíciót ért el – megszűnt, a Reitter Ferenc utcai Raktárházban dolgozott mint áruátvétel-vezető, majd a Raktárház igazgatóhelyettese 1982-től 1992 végéig, az Ofotért privatizálásáig.

Saját optikáját 1993 októberében fiával, Zoltánnal együtt nyitotta meg az I. kerületi Attila úton, a mestervizsga letételét követően. A szakma iránti elhivatottság, tisztelet és szenvedély apáról fiúra szállt, a Csávás Optika lassan, folyamatos fejlesztések révén szerves része lett a kerület és a környék életének. Nagy egyetértésben és szeretettel, a vásárlók iránti nagy-nagy figyelemmel vezette az üzletet fiával, ahova a nyugdíjazása után is lelkiismeretesen, minden nap bejárt, jól érezte magát az optikában, szeretett mindent rendben tudni, szinte nem volt olyan nap, amikor ne ő nyitott volna, még a halála hetében is. Klasszikus értékrendjét, szorgalmát és hivatástudatát a kollégái és a vásárlói is nagyra értékelték.

Hirtelen halála váratlanul érte szerető családját, pótolhatatlan hiányt hagyva hátra maga után. Csávás Sándor végső búcsúja a Fiumei úti temetőben lesz /2017. június 14-én.10 órakor/

Kép: Csávás Optika

Szerző: Boros Katalin

Megosztás.

Leave A Reply