Magyar Kontaktológiai Társaság X. Továbbképző Tanfolyama és Kongresszusa

0

A Magyar Kontaktológiai Társaság 2017. szeptember 22-23-án rendezi meg X. kongresszusát és egyben továbbképző tanfolyamát Budapesten.

A MAKOT meghívóját itt olvashatja:

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A Magyar Kontaktológiai Társaság ebben az évben is – immár hagyományosan – kongresszust és egyben továbbképző tanfolyamot szervez. Társaságunknak a kongresszussal kapcsolatos célkitűzései most sem változnak: a legújabb tudományos eredmények ismertetésén kívül nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatok bemutatására is, nemzetközileg elismert kül- és belföldi előadók segítségével. A gyakorlati tapasztalatok átadását a kerekasztal megbeszélés formájában történő esetismertetetések teszik még színesebbé és hatékonyabbá. Külön szekció és előadások tartására kértük fel a MagyarSzemorvostársaság Cornea Társaságát és meghívottként a Debreceni Akadémia Bizottság Szerv- ésSzövetátültetési Munkabizottságát, mivel a cornea és betegségeinek mélyreható ismerete a kontaktológusokszámára nélkülözhetetlen. Ezenkívül a korábbi kongresszusainkon sikeresen megrendezésre kerültoptometrista szekciót ezen a kongresszuson is megszervezzük.

A kongresszusra lehet jelentkezni szabad előadással (poszterbemutatóval), és esetismertetéssel. A kongresszus egyben továbbképző program is. A kontaktlencse viselésének lehetséges szövődményei lesz a továbbképzés és kongresszus fő témája, de a szaruhártya, a szemfelszín, és a könnyszervek betegségei szintén a kongresszus témaköréhez fog tartozni. Ezenkívül a kontaktológia más területeiről, határterületeiről bejelentett előadásokat és esetismertetéseket is szívesen fogadjuk.

A fő téma aktualitását az adja, hogy ma már minden feltétel megvan a problémamentes lencseviseléshez, a lencseviselés szabályainak be nem tartása azonban továbbra is komplikációkhoz vezethetnek. Ennek megoldásában, vagy csökkentésében a kontaktológusnak jelentős szerepet kell vállalnia. A kontaktológiaicégeknek – a korábbi kongresszusainkhoz hasonlóan – ezen a kongresszuson is szeretnénk lehetőséget adni új termékeik gyakorlati bemutatására (kipróbálására) a kongresszus kisebb termeiben a résztvevők kisebb csoportjainak. A cégeknek szimpózium tartására és plenáris ülésen való előadás tartására is van lehetőségük.

Társaságunk éves közgyűlését is ezen a rendezvényen szervezi meg, melyről tagjainknak majd külön értesítést fogunk kiküldeni e-mailen, de a honlapunkról is elérhetők lesznek az információk a kongresszussal és továbbképzéssel kapcsolatos információkkal együtt.

A továbbképzés és kongresszus szervezési feladatainak lebonyolítására ismét a ConventionBudapest Kft-t kértük fel, akikkel már sok rendezvényt sikeresen szerveztünk meg.

Üdvözlettel:

Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D.

a Kongresszus elnöke

Absztrakt beküldés

A kongresszus résztvevői előadások megtartására, esetismertetések és poszterek bemutatására egyaránt jelentkezhetnek online a www.convention.hu oldalon.

Az előadások (poszterek) és esetismertetések elfogadásáról a Tudományos Bizottság dönt.

Az előadások beküldési határideje: 2017. július 16.

ELŐADÁS
Az előadások tervezett időtartama 8 perc, esetismertetéseké 5 perc.

IGÉNYBE VEHETŐ TECHNIKAI ESZKÖZÖK

Számítógépes kivetítő, lézerpálca.

POSZTER
Mérete maximum 1,2 m magas és 0,9 m széles.

 

A rendezvény értesítőjét, valamint a jelentkezési lapot, az absztrakt útmutatót és a visszaküldentő kutatási lapot az alábbi linkekre kattintva tekintheti meg:

ÉRTESÍTŐ

JELENTKEZÉSI LAP

ABSZTRAKT ÚTMUTATÓ

Visszaküldendő kutatási lap

Megosztás.

Leave A Reply