MIDO 2017 – A legújabb szemüvegterendek Milánóból

0

Idén 47. alkalommal rendezték meg Milánóban a MIDO-t, a világ szemüvegiparágának éves seregszemléjét február végén. A kiállítás idén is rekordot döntött: több mint 55 ezren látogattak el Milánóba a világ minden tájáról – közel 6 százalékkal többen, mint tavaly. E mellett több mint 1200 kiállító képviseltette magát az idei szakmai seregszemlén, akik közül 130-an új bemutatkozók voltak.

Az iparág képviselői tradicionálisan a MIDO-n mutatják be a legújabb fejlesztéseiket, modelljeiket, legyen szó a végfelhasználóknak készített szemüvegkeretekről, vagy kontaktlencséről, illetve a szakma számára szóló technológiai újdonságokról.

Szemüvegkeret trendek 2017-ben

A keretek színét tekintve idén a legnagyobb divat a piros, és továbbra a teknőc-minta. E mellett a fekete, mint örök szín is helyet követel magának a palettán. A tavalyi sláger alapanyag, a műanyag mellett az idei év újdonsága, hogy megjelentek ismét a fém keretek. A formavilág viszont nem változott 2016-hoz képest: ismét a kerek forma és a cicás fazon hódít idén is. Ami az újdonság, hogy a 2017-es évi trendben a kerek formájú szemüvegek mérete megnőtt.

A fazonvilág is előbbre lépett időben. Míg tavaly a 60’-as évek modelljei tértek vissza, az idei év érdekessége, hogy most az 1970-es évek kereteinek forma és színvilága inspirálta a designereket. Kicsit mintha a svéd popegyüttes, az ABBA stílusa lépett volna újra színre.

A keretekből az idén is túlkínálat van, és az árverseny tovább erősödött. Az 5-6 piacvezető keretgyártó világcég birtokolja a piac 60-70 százalékát részesedésben, és a maradék 30-40 százalékon több ezer kisebb, manufakturálisan működő cég osztozik.

Tóbiás Krisztina

Képek forrása: www.mido.com

Megosztás.

Leave A Reply