MOI tisztújítás - az elnökség bemutatása

A sorozat első részében bemutatkozik az elnök és az alelnök

Kis Arnold - elnök
Thinwood SzemüvegSzabóság / Thinwood Kft.

Kis Arnold vagyok, a Thinwood alapítója, 7 éve tervezek és készítek szemüvegkereteket. Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen és az International Business School-on.

Másfél éve vezetem a Magyar Optikus Ipartestületen belül a Gyártó- és Nagykereskedelmi szekciót. Sokatokkal találkoztam már élőben, akár az üzletetekben, akár kiállításon, partnertalálkozón.

5 éve vagyok MOI tag. A nemzetközi és hazai működésünk során beleláttam nagy nemzetközi vásárok szervezésébe, disztribúciós, nagykereskedelmi hálózatok működésébe. Egy éve pedig a kiskereskedelemben is részt veszek. Ez a tapasztalat ugyan nem nyúlik több évtizedre vissza, viszont látom a szakma lehetőségeit, határait és működését. 

Az elmúlt másfél évben a nagykereskedelmi szekció elnökeként szervesen részt vettem a MOI működésében:
- egyik főszervezője voltam a 2021-es Tihanyi kiállításnak

- egyik főszervezője voltam a 2022-es Lurdy kiállításnak

- egyik kitalálója és koordinátora vagyok a megújult Optikai Magazin online szakmai és hírportálnak.

Úgy gondolom, hogy ennyi idő alatt beletanultam az Ipartestület működésébe és szívesen vinném tovább az ott folytatott folyamatokat, mint elnök.

A jelenlegi elnökség példaértékű döntést hozott, hogy a 7 fős csapatból 5 helyet felszabadítottak és egy komplett generációváltást tesznek lehetővé. Igyekeztünk olyan jelölteket felkutatni, akikkel csak egy ambiciózus, progresszív elnökség állítható össze, ezzel új lendületet adva az Ipartestületnek és bízom benne, hogy a szakmának is.

Elnökként célomnak fogom tekinteni, hogy a Magyar Optikus Ipartestületnek új lendületet adjak, ezáltal egy előremutató és modern érdekképviseletet szolgáltassak a tagoknak. Az új csapattal érdemben tudunk olyan kérdésekkel foglalkozni, amelyek mind a tagok, mind a szakma érdekeit szolgálják, hiszen fontos kérdések és ügyek, megoldandó problémák előtt állunk.