OPTIC 4.0 – Digital Solutions volt az idei opti szlogenje

0

A szokásos, korai időponthoz képest valamivel később, január utolsó hétvégéjén rendezték meg Münchenben az optikai szakmai évindító, egyben mértékadó és egyre nemzetközibbé váló szakkiállítását és vásárát az OPTI 2017 vásárt.

A müncheni vásár területén

négy csarnokban összesen 40300m2-en 35 ország 557 (272 belföldi (azaz német) – 285 külföldi) kiállítója vett részt a vásáron. A kiállítói érdeklődésre jellemző, hogy hosszú várólista alakult ki a be nem jutott cégek között, hátha valaki visszamondja a részvételt. A müncheni nemzetközi vásár területén ez idő szerint is fejlesztések keretében újabb csarnokokat építenek, hogy a jövőben még nagyobb kiállítási terület álljon a kiállítók rendelkezésére. Természetesen szakmai előadások és pódiumbeszélgetések színesítették a programot. A végleges adatok szerint 27500 látogató érkezett, hogy megtekintse a vásárt. A rendezvény sikerességét mutatja, hogy az első becslések alapján a látogatók csak a kiállítás helyszínén és időtartalma alatt 163 millió Euró (!) értékben adtak le rendeléseket.

GravityLab

A szokásostól eltérően, ezúttal szombat, vasárnap és hétfőn volt nyitva a kiállítás s látogatók előtt. A megnyitót megelőző sajtótájékoztató ezúttal külső helyszínen, egy extrém sportok űzésére alkalmas csarnokban, a GravityLab-ben volt. Ezen a müncheni vásár igazgatóján, Dieter Dohron kívül Peter Frankenstein, a SPECTARIS iparági szövetség vezetőségének elnöke és Thomas Truckenbrod a német Látszerészek és Optometristák Központi Egyesületének (ZVA) elnöke vett részt. Mindannyian értékelték a 2016-os évet. Az iparág jól teljesített és mind belföldön, mind export tekintetében növekedést tudtak elérni a piaci szereplők. Összességében 1,6% növekedést ért el az ágazat.

Iparági előrejelzések

Az idei évre vonatkozóan további növekedést prognosztizálnak az elemzők, főként a ki nem aknázott piaci lehetőségek jobb kihasználásával. Ilyen lehetőséget látnak még mindig a dioptriás napszemüvegekben és a dioptriás sportszemüvegekben. További lehetőségek rejlenek a digitális eszközök nézéséhez ajánlható optikai megoldásokban.

Az opti 2017-ről részletes beszámolót az Optikai Magazin következő számában olvashatnak.

opti-Walk&Blog
« 1 A 18 »

Megosztás.

Leave A Reply