opti – Trend és dizájn

0

A 2020-as év első kiállítása az opti München volt. Az esemény főleg az aktuális trendekre és a dizájnra fektette a hangsúlyt, de a boltberendezések és a különböző divatkiegészítők is kiemelt helyen szerepeltek. Nézzük részletesebben, mit láttunk az optin!

Aktuális trend

A kerek formák továbbra is hódítanak, amiket előszeretettel variálnak szögletes részletekkel. A „hibridek” a legnépszerűbbek, a legnépszerűbb alapanyagokat a legkülönfélébb kombinációkban láthattuk. A légies kerek modellek mellett a robosztus, vastag acetát keretek is gyakran felbukkantak, de a sötét színek helyett idén már inkább áttetsző, légies verzióikkal ismerkedhettünk meg.

Képzőművészet

A trend mindig is kéz a kézben járt a képzőművészettel; ez a szemüvegkeretekre különösen igaz. Egy keret nem csak divatkiegészítő, hanem műalkotás is, amit kiválóan demonstrált egy-egy kiállító az optin.
Will Yaya kreatív igazgató és képzőművész például a saját szobrain prezentálta saját tervezésű napszemüvegeit, ami kétségtelenül az egyik legizgalmasabb látnivaló volt a kiállításon.

Természetes alapanyagok

Alapanyagok terén persze még mindig a fém és az acetát hódít, de a természetes alapanyagok között egyre izgalmasabb megoldásokkal találkozhatunk. A préselt falemezek és a bőr mellett láttunk például tojáshéjjal kirakott szemüvegkeretet.

Kiegészítők

Egy szemüveg értékesítésekor nem csak a keret és a lencse minősége fontos, hanem az is, hogy milyen a csomagolás. Ezt több cég is felismerte, így funkcionális csomagolással látta el termékeit: kulcstartóra rögzíthető vagy nyakba akasztható szemüvegtokok, szemüvegtokhoz illő kézitáskák plusz szemüvegtartó-zsebekkel, valamint újratölthető szemüvegtiszítók is helyet kaptak az optin.

Berendezések

Számunkra meglepő módon óriási hangsúlyt kaptak az üzletberendezések, az enteriőr kialakítása, az üzletek bútorzata az optin. Számos cég kizárólag berendezési tárgyait állította ki, ami kicsit furán hatott a szemüvegekkel rogyásig megpakolt polcok után.

Beszámolónkat hamarosan folytatjuk, ezúttal a technológiai fejlődés szemszögéből.

Megosztás.

Leave A Reply