Optika Hungary 2015. március 28-29. – Club Tihany

0

Mottó: „Tihany, amely ismét Tihanyban van”

Négy évnyi szünet után, az igényekre és a szakma részéről érkezett nyomásra válaszul, ismét Tihanyban, a Club Tihanyban rendezte meg a Magyar Optikus Ipartestület az Optika Hungary kiállítást és kongresszust, a tizenharmadikat. Ugyan nem vagyunk babonásak, de azért komoly előkészületek után került sor a rendezvényre.
A szervezőbizottság sokat gondolkodott azon, hogy a kiállítási terület mellé, a korábban vegyes érzelmeket kiváltott „sátras” megoldással bővítse-e a kiállítási területet vagy a Levendula étterem egyik felét alakítsa kiállítási területté. Az utóbbi mellett döntöttünk.

Úgy vélem, hogy a döntés helyesnek bizonyult. A Levendula étterem előadóteremmé átalakított egyik fele és a kiállítási területként beépített másik fele jól kiegészítették egymást.
A költséghatékony kiállítás jegyében és a standardizált standokkal elsőnek a Wimbledon teniszcsarnokot sikerült hamar megtölteni kiállítókkal. Az igények láttán került sor a Levendula étterem egyik felének kiállítási területté való beépítésére.

A kiállítás zárása után megvont első gyorsmérleg az mutatta, hogy mind a kiállítók, mind a látogatók sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött. Számszerűsítve mindezt: az 57 kiállító 1646 regisztrált látogatóval találkozhatott.

Ezek a számok meghaladják mind a két évvel ezelőtti kiállítói, mind a látogatói létszámot. Annak ellenére, hogy néhány, hagyományosan nagy múltú cég nem vett részt a kiállításon, amit a MOI részéről sajnálattal vettünk tudomásul. A hatalmas érdeklődés láttán talán ők is megbánták elhamarkodott döntésüket…

A kiállítással párhuzamosan lezajlott szakmai konferencia is nagy sikert aratott. Témánk idén a digitális környezet volt, amelyet igyekeztünk minél több szempontból körbejárni. Ezért négy szekcióba csoportosítottuk az előadásokat. A szombati 18 előadást több mint 200 érdeklődő hallgatta végig, köztük 178 optometrista. Ez a szám megdöntötte a két évvel ezelőtti 190 fős csúcsot. A sok optometrista mellett nagyon sok látszerész kolléga is érdeklődve hallgatta az előadásokat. Úgy gondolom, színvonalas előadásokon lehetett gyarapítani az ismereteket.

optikai-magazin-kiallitas-club-tihany-2015-2

Ismét sikerült meghívnunk dr. Andreas Berkét, a kölni Höhere Fachschule für Augenoptik docensét. Két izgalmas témában mutatta be prezentációját: a kék fény kedvező és ártalmas hatásairól, valamint a 3D-s mozik okozta ún. asthenopiás panaszokról. A második napi előadások a megelőző évek tapasztalata alapján – nem utolsósorban az előző esti bulizás miatt – általában gyengébben látogatottak. Idén sikerült erre is rácáfolni: a 6 délelőtti előadás végére ismét megtelt a terem. A magazin mostani számában a szakmai előadások közül válogattunk és ezek írott változatát olvashatják a tematikus oldalakon.

Összességében tehát igen sikeres rendezvényt zártunk és mindenkit biztosíthatunk a folytatásról.
A végén szeretném kiemelni és megköszönni a MOI iroda dolgozóinak, a MOI elnökségének a sikeres lebonyolítás érdekében kifejtett munkáját. Ezen belül is a szervező bizottság tagjainak:
Karvázy Attila elnöknek, Nagy László elnökségi tagnak és Stockinger-Bakonyi Györgynek, az optometrista szekció elnökének.
Cikkünk folytatásaként színes-képes beszámolót és értékeléseket láthatnak a következő oldalakon.

http://www.optikaimagazin.hu/eloadasok-eloadok/
http://www.optikaimagazin.hu/az-optikai-hungary-2015-hivatalos-megnyitoja/
http://www.optikaimagazin.hu/kiallitok/

KÉP FORRÁSA: MOI-BOROVSZKY PÉTER

Megosztás.

Comments are closed.