Stoffels Optika, Zürich

0

A zürichi Lindenhof városrészben található történelmi Zunfthaus zur Meisen egy részét csúcsminőségű designer optikai butikká alakították át.

 

Michael Stoffels 2018 novemberében nyitotta meg névadó boltját a jól ismert üzlet, a Storchengasse helyén, melyet a családja 1983 óta ezen a helyen üzemeltetett.

Az új, tekintélyes butik a Zunfthaus zur Meisenben található, abban a 18. századi történelmi épületben, mely kivételes, központi helyen fekszik, kilátással a Limmat folyóra. 

A bolt belső kialakítása a kortárs és a hagyományos jellemzőket ötvözi meglepő színekkel és művészi stílusával, elegáns bútorokkal és művészeti alkotásokkal.

Stoffels Jaqueline van Maren belsőépítésszel készítette el a bolt látványterveit. Van Maren úgy nyilatkozott, a cél az volt, hogy vagány optikát nyisson a hagyományos történelmi környezetben, egyedülálló élményt nyújtva más üzletekhez képest, elnyerve a fiatalok tetszését is. „Egy jól ismert helyre akartunk vonzani a figyelmet.” – tette hozzá, „Olyan helyre, ahol több ezer ember fordul meg nap mint nap”.

A ragyogó színeket egyrészt Yves Saint Laurent és Marrakesh iránti szeretete ihlette, másrészt az élénk „Blumlihalle” (kis virágok csarnoka) Zürichben, melyet Augusto Giacometti festett, a híres svájci szobrász unokaöccse. Az egzotikus hatású belső tér és az elegáns bútorok olyan környezetet teremtenek, amely inkább egy luxus nappalira, mintsem optikai üzlethelyiségre emlékeztet.

A boltban olyan válogatott kollekciók tagjai találhatók, mint az Eyevan, a Lucas de Stael, a Retro Specs, a Moscot, a Carin és a ‘Stoffels Own’ kollekció, mely kézzel készített svájci munkákat tartalmaz.

A belsőépítészet kiemelkedő jellemzői közé tartozik továbbá a Jakob Schlaepfer által készített, különleges falfestményre hasonlító tapéta, mely kifejezetten a bolt hangulatához és színvilágához készült. „Jakob Schlaepfer a haute couture textilek egyik legismertebb gyártója. Az ő ötletének köszönhetően a tapétát hologramfólia borítja, amely éjszaka világít, és gyönyörű, csillogó hatást kelt, így a kirakaton keresztül a járókelők is élvezhetik a bolt különleges hangulatát.” mondta Stoffels. 

Munsterhof 20, Wuhre, CH – 8001 Zurich

További részletek: www.storchenoptik.ch 

Megosztás.

Leave A Reply