SILMO (Párizs) – a 360˚-os nemzetközi optikai vásár

0

Hogy miért 360˚-os? Nos azért, mert teljesíti a szlogenjében megfogalmazott ígéretét: „Sokkal több, mint csak egy vásár”. 

A SILMO magába foglalja a kreativitást, inspirációt, kedélyességet, innovációt, design-t, oktatást, képzést. Így lesz több egy egyszerű kereskedelmi vásárhoz képest, mivel felöleli nem csak a teljes nemzetközi optikai ipart, hanem annak tudományos alapjait, vonatkozásait, az optikai ipar beszállítóit, alkatrészgyártóit, a felhasználás minden területét, a múltját és a jövőjét, a trendeket, a szakmai képzést, oktatást.

Néhány szám az idei, 52. rendezvényről:

  • 965 kiállító, akik közül 230 új résztvevő, és 77 %-uk külföldről,
  • 1548 képviselt márka, ami 76%-a a világ optikai márkáinak,
  • 80.000 m² kiállítási terület,
  • 37.000 látogató, akiknek 56%-a külföldről jött. 

A „SILMO” négy részre tagolódik:

  • „SILMO d’Or”: a teljes nemzetközi iparág kiválóságainak elismerése, jutalmazása;
  • „SILMO next”: ami a szakma jövőjéről szól, az innovációról, trendekről, stb.;
  • „SILMO match”: ami egy applikáció ahhoz, hogy a leendő partnerek egymásra találjanak;
  • „SILMO Academy”: tájékoztatás és oktatás mindenről, ami a szakmával kapcsolatos.

A „SILMO next”-et a „Futurológia” elnevezésű fórum egészítette ki, ahol többek között a start-up cégek és a már múlttal rendelkező márkák találkozhattak egymással négy téma keretében: sport, jóllét és egészség, szórakoztatás, 3D nyomtatás. Ezen kívül olyan technológia cégek mutatták be az optikai szakmával kapcsolatos tevékenységüket, fejlesztéseiket, mint a Garmin, a McLaren, a Matérialise, az Everysight, a 5th Dimension, a LightVision, a Microoled, az Atol, a Cinemizer.

Idén a rendezvényen az „Optikusok Nemzetközi Szövetsége”-t is üdvözölhettük, annak alkalmából, hogy most először díjaztak egy olyan személyt, akinek a tevékenysége hozzájárult az optikus szakma fejlődéséhez és tökéletesedéséhez: Robert Grimard, egy kanadai optikus.

A „SILMO Academy” konferenciáján több mint száz optikus vett részt, hogy a „Látás és növekedés, 0-tól húsz éves korig” témában vezető tudósoktól tanulhasson…

Berkes Csaba teljes beszámolójából nem csak további érdekességeket tudhat meg a legutóbbi SILMO-ról és annak programjáról, de a – sokunk által jól ismert és elismert – író saját véleményét is megtudhatja. Eláruljuk: van benne kritika… A teljes írás az Optikai Magazin decemberben megjelent lapszámában olvasható.

Megosztás.

Leave A Reply