Zeiss + Deutsche Telekom = okosszemüveg

0

A Deutsche Telekom és a Zeiss bejelentette a Mobile World Congress szakkiállításon, hogy 5G-képes szemüvegek fejlesztésén dolgoznak – közösen. A két vállalat arra törekszik, hogy túlszárnyalják az eddigi, félkilós okosszemüvegeket, és ki tudják aknázni az ötletben rejlő lehetőségeket.

De mi az, hogy 5G?

A Telekom már itthon is bejelentette, hogy elkezdi fejleszteni az 5G hálózatot. A következő Olimpián debütál az internet következő generációja, amely minden képzeletünket felülmúlóan gyors lesz. Hihetetlenül rövid válaszidővel kecsegtet, és előreláthatólag óriási fordulatot fog hozni a techpiacon. Nem csak az internetezési szokásainkat fogja megváltoztatni, hanem az életünket is.

Közös ügy

A Zeiss magát a szemüveget, a Deutsche Telekom pedig a hozzá tartozó szoftvert és online kapcsolatot fogja biztosítani. A legjelentősebb változtatás az lesz az eddigi prototípusokhoz képest, hogy a működéshez szükséges számításokat nem maga az okosszemüveg végzi majd el, hanem kiküldi az adatokat egy szerverterembe, ahol az adott számítógép elvégzi a számításokat, és visszaküldi a válaszjelet a szemüvegbe. A jelenlegi 4G-s hálózattal ez még a legerősebb jelfokozaton is több másodpercet, akár percet vehet igénybe, de a szupergyors 5G-s internet elképesztően rövid válaszidejének köszönhetően zökkenőmentes lesz majd az adatáthaladás.

Még várni kell

Első olvasásra egyszerűnek tűnhet, de mindkét vállalat képviselői elismerték, hogy még sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy a mindennapokban is kényelmesen viselhető eszközt varázsoljanak az eddig ormótlan kinézetű okosszemüvegekből,

Már unalmasak az okostelefonok

A barcelonai sajtótájékoztatón Tim Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta, hogy reményei szerint az 5G bevezetése után az okosszemüveg átveheti majd az okostelefonok szerepét. Szerinte épp itt lenne az ideje, ugyanis látszik, hogy az utóbbi időben elült az okostelefonok piaca, mert egyre kevesebb izgalmas újítással tudnak előállni a vállalatok.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20170227_deutsche_telekom_zeiss_5g_szemuveg_okosszemuveg

Kép forrása: www.pexels.com

Megosztás.

Leave A Reply