Ferilli Eyewear: olasz hangulat, fenntartható alapanyagok

0

A Ferilli Eyewear olasz szemüvegmárkáról már ejtettünk szót: egy korábbi cikkünkben különböző szokatlan, fenntartható szemüvegkeret-alapanyagokat mutattunk be. Most részletesebben bemutatjuk ezt a mindannyiunk számára csupa újdonsággal szolgáló brandet. 

A világon egyedülálló módon a Ferilli szemüvegek helyi forrásokból származó fügekaktusz rostból, továbbá ébenfából és olívafából készülnek. A fiatalos, feltörekvő, de mindenekelőtt feltörekvő Ferilli tökéletes egyensúlyt talált a kifinomult stílus, a lelkiismeretes tervezés, és a jutányos árképzés között. Ezek a keretek Olaszországban készülnek, a legmagasabb minőségi standardoknak megfelelően.  

Legfrissebb kollekciójuk neve „Aéras”, ami görögül annyit tesz, hogy levegő. A hat keretből álló gyűjtemény fügekaktuszból és ébenfából készül, amelyeket Puglia legfestőibb falvainak dedikáltak; úgy, mint Ostuni, Castro, Leuca és Porto Badisco. A válogatás célja az volt, hogy „könnyítsék a keretek sziluettjét úgy, hogy közben hangsúlyozzák az olasz dizájnelveket: a részletekben rejlő pontosságot és a magas minőséget. 

Ferilli Eyewear: az Aéras kollekció 100%-ig fenntartható alapanyagokat kombinálja a stílusos olasz dizájnnal.

A fügekaktusz az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend: amellett, hogy egyre többet kísérleteznek vele, mint a műanyag alternatívája, a szépségápolásban is egyre komolyabb a szerepe: bőr- és hajápolóként is felhasználják. A Ferilli Eyewear kollekció kereteinek felülete gyönyörűen kirajzolja az alapanyag textúráját, ami megkapó és egyedi finist eredményez a  keretek frontrészén. 

Ferilli Eyewear: közeli kép a fügekaktusz különleges mintázatáról, amit egy tölgyfa-alapra visznek fel, és környezetbarát gyantával felületkezelnek.

Az alapító, Cristiano Ferilli optikusként kezdte pályafutását. Puglia megye egyik legnagyobb városában, Lecce-ben született, amely különösen népszerű gyönyörű, egybefüggő tájairól. Saját kollekciójához a nyers, úgynevezett Sikalindi-t használja fel, amely a fügekaktusz rostja. Ezt az alapanyagot egy szabadalmaztatott, dehidratációs technológiával állítja elő, amely teljes mértékben környezetbarát. 

A Ferilli napszemüvegek 100% UV-szűrős, kívánság szerint élénk vagy visszafogott színű lencsékkel kerülnek az optikák polcaira.

A Ferilli Eyewear megnyerte a „Az Év Legjobb Ökológiai Napszemüvege” díjat 2019-ben a monacói nemzetközi optikai kiállításon, a „Maker of Merti”, azaz az „Érdemteremtő” díjat a Maker Faire Rome-on, szintén 2019-ben, valamint az alapító Cristiano Ferillit a legjobb olasz dizájnernek is megválasztották az AltaRoma rendezvényen, 2020-ban. 

Forrás: eyestylist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply