Szeretem a szemem – a koronavírus-járvány második hulláma alatt is

0

Megérkezett a pandémia „várva várt” második hulláma, ami – bár remélhetőleg kisebb mértékben, mint tavasszal, de – ismét kihívások elé állít bennünket.

A tavaszi időszakban is sokat beszéltünk a szakmánkkal és a járvánnyal kapcsolatos témákról, de maradt bőven topik őszre is… Azért viszont, hogy ne csak a koronáról beszéljünk, más területeket is érintettünk múlt hónapban: kicsit általánosabb nézőpontból is megvizsgáltuk, hogyan nem érdemes szemüveget tisztítani, valamint a különböző  szemüvegkeret-típusokat is bemutattuk előnyeikkel és hátrányaikkal együtt.

Kérjük, amennyiben megteheti, ossza meg tartalmainkat saját közösségi média felületein is, hogy minél több emberhez eljuthassunk!

Szemüveged vírusok kedvelt találkahelye – Nekünk szemüvegeseknek, nemcsak a maszkviselést kellett új szokásként beépíteni a mindennapjainkba, hanem szemüvegünk rendszeresebb tisztántartását és fertőtlenítését is. Miért van erre fokozottan szükség pandémia idején?

Maszk kontra szemüveg – 2020 egyik örökké tartó háborúja – A koronavírus mindnyájunk által rettegett második hulláma beindult, úgy tűnik, még jó hosszú időre muszáj lesz megszoknunk a maszk viselését. Ez azt is jelenti, hogy sokunk számára folytatódik a soha véget nem érő háború: a maszk és a szemüveg harca. Cikkünkben adunk pár hasznos tippet arra vonatkozóan, hogyan tehetjük e két tárgy kapcsolatát kicsit semlegesebbé.

De nem csak a vírusról beszéltünk szeptemberben:

Mivel NE tisztítsd a szemüveged, ha sokáig szeretnéd hordani? – Arról már többször is beszéltünk, hogy melyek a szemüvegtisztítás legeredményesebb módszerei, arról viszont nem szóltunk eddig, hogy melyek nem. A szemüvegtisztítás alapjai, valamint a professzionális szemüvegtisztítás szabályai után most nézzük, mely eljárások tilosak és miért, ha keret-, és/vagy lencsetisztításról van szó.

Szemüvegkeret-típusok – prók és kontrák – Pár szemüvegtípussal már ismerkedtünk korábban is aszerint, hogy melyik fejformához melyik keretforma illik, de azt még nem mutattuk be, hogy pontosan milyen típusokat különböztetünk meg, arról pedig főleg nem beszéltünk még, hogy melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal jár…

 

 

Megosztás.

Leave A Reply