A fém az úr

0

A legtöbb divatkeret alapanyaga az acetát, amely – amennyiben jó minőségű – alapvetően könnyű és strapabíró, viszont élettartama nem hasonlítható össze egy fém keretével. Aki igazán komolyan veszi magát és a divatot, fém keretet (is) választ: bár ma már pillekönnyűek, mégis súlyuk van – vagyis jobban mondva presztízsük.

Három olyan márkát mutatunk most be, amelyek hol a fém kemény és nehéz arcát mutatják meg, hol pedig a finom, vidám, vagy művészi oldalát. Nézzük!

Bevel

Az 1999-ben alapuló, New York-i Bevel nem akar kitűnni, nem akarja megkülönböztetni magát, inkább minőséget szeretne adni. Klasszikus és minimalista kereteik magas minőségű alapanyagokból készülnek Japánban, továbbá technológiájukban és kényelmükben is folyamatosan fejlődnek. Ezek a csodás titánium keretek formájukban kifinomultak, színeikben szemet gyönyörködtetőek, egyszerűek és nagyszerűek.

Benjamin_GLMT_F_3364-2928px_x_1300px Rosa_BBGR_F_3366-2928px_x_1300px

Képek forrása: www.bevelspecs.com

A cég tulajdonospárosa egyébként két teljesen különböző karakter, akik tökéletesen kiegészítik egymást. Richard művészlélek, nagy utazó, műkedvelő, első sorban az ő keze formálta, alakította a keretek stílusát; eközben Rick, a magabiztos nagyvárosi üzletember azért felel, hogy az üzlet gördülékenyen mehessen.

Matsuda és Kuborarum

A másik két márka kereteire inkább a “művészi” a pontosabb jelző, sem mint a minimalista. A japán Matsuda és a német Kuboraum is egyedi nézőpontok szerint működik, és olyat alkot, amely a piacon páratlan…

Kíváncsi a cikk folytatására? Az Optikai Magazin legújabb számában elolvashatja!

matsuda-eyewear-optical-m3049-ag-front

Kép forrása: www.matsudaeyewear.com

Borítókép forrása: www.luxoneyes.com

Megosztás.

Leave A Reply