Nézz fel! – Egy egész város a szemüvegedben

0

A német főváros inspirálta IC! Berlin keretek már 3D nyomtatással is készülnek! Az URBAN névre hallgató kollekció kifejezetten a nyári Berlint szerette volna szemüvegbe önteni, és szerintünk sikerült is. 

Még egy született berlini is úgy érezheti a kollekciót végignézve, hogy mégsem ismeri annyira városát. A brand egy egészen új perspektívából mutatja be a fővárost: 

“Az utcafronton a város nyüzsög és piszkos, de ha felnézel…! Berlin az új és a régi tökéletes keveréke. 

Nézz fel, és látni fogod a fenséges építészetét. Nézz fel, és látni fogod a mintákat és textúrákat. Nézz fel, és meg fogod találni a csodát a részletekben.”

Hauptstadt

Ez a szemüveg a berliniek kivételességéből és a város erejéből “áll össze”. A ‘80 éves New Yorkját is idéző modell könnyed lencseborítással, valamint egy majdnem teljesen egyenes híddal, és ovális lencseformával került piacra. 

Skyline

Egy felhőkarcoló általában a jól látható szíve a városnak, és egyben tájékozódási pont is. Viszont Berlinnek egyelőre nincs felhőkarcolója, bár a város nyugati régiója keményen dolgozik azon, hogy legyen. Hardenberg, a televíziós torony, az egész Potsdamer Platz… csak pár hely, amelyek miatt a berlini sziluett összetéveszthetetlen lett – akárcsak az IC! Berlin Skyline modellje. 

Midtown

Valójában Berlinnek nincs igazi városközpontja, hiába mondja minden itt élő, hogy “bemegyek a városba.” Ha mindenképpen meg akarunk nevezni egy városközpontot, akkor rögtön két lehetőségünk is van: Berlin Mitte és City West. Mindegyiknek megvan a maga bája, mindkettő teljesen más, mégis annyira hasonlóak. Ez az, amit a Midtown modell megpróbál átadni: a csillogó acél 3D nyomtatott, finoman kidolgozott poliamid részletekkel találkozik, pont mintha a folyton növekvő és díszes West City találkozna a város sokat látott keleti részével. Minket megfogott. 

Forrás: https://spectr-magazine.com

Megosztás.

Leave A Reply