2017 Opti München élménybeszámoló

0

 

2017-ben a müncheni Opti kiállítás január 28-30 között került megrendezésre. Európa és világszerte több tízezer szakmabelit vonzott a rendezvény. Több, mint negyvenezer négyzetméteren négy csarnok adott helyet több mint ötszáz kiállítónak, hogy színvonalas szakmai bemutatókat tartsanak az érdeklődőknek és kiállítsák legújabb termékeiket. Mi, a Teljeskörű Optikai Oktatás Kft. 13/L osztályos tanulói is részt vehettünk ezen a nívós eseményen. Szűk 45 fős csapatunkkal január 27-én vágtunk neki a Déli Pályaudvartól a 9 órán át tartó buszútnak. Miután megérkeztünk, közös vacsorára került sor, majd kipihentük a hosszú út fáradalmait.

Opti magyarországi vásárképviselője, Aubéli-Horváth Nóra köszönti a diákokat
Az optika és design szakvásárra az első napon, szombaton látogattunk el. Érkezésünk után szívélyes fogadtatásban volt részünk a rendezvény igazgatónője, Bettina Reiter által, amelynek megértését az Opti magyarországi vásárképviseletében velünk tartó vásárképviselő, Aubéli-Horváth Nóra segítette. A köszöntő után belevetettük magunkat a vásár forgatagába.

A C1 jelzésű csarnok a Start-up cégek helyszíne, melyben 1800 négyzetméteren a !HOT-Area (Home of Optic Talents) kapott helyet, ahol a feltörekvő tehetségek mutathatták be munkáikat, valamint ezen a részen megtalálható volt a Vintage Passion standja a gyűjtők és rajongók számára.

A C2-es csarnokban legfőképpen a keretgyártók standjait nézhettük meg, köztünk olyan nagy cégek kollekcióit, mint például a Silhouette, Adidas, Cazal. Szintén ebben az épültben hallgathatott végig csoportunk egy előadást az olasz keretgyártó cég, a CentroStyle jóvoltából. Betekintést kaphattunk az általuk forgalmazott műhelyfelszerelések és kiegészítők világába. Az előadás végén ajándékkal kedveskedtek csoportunknak.

opti diákok DSC04411

Majd utunk a következő csarnokba vezetett, ahol megismerkedhettünk a kontaktlencse és szemüveglencse gyártó cégek legújabb technológiák alapján készült termékeikkel. Itt mutatták be a legmodernebb optikai berendezéseket, műszereket, eszközöket.

Az utolsó épületben a napszemüvegeken volt a hangsúly, lehetőségünk volt felpróbálni olyan márkák legújabb modelljeit mint a Ray Ban vagy Oakley. A Magyarországon kézzel készült Vinylize by Tipton különleges, bakelitlemez alapanyagú szemüvegkereteit is megcsodálhattuk, a magyar képviselők készségesen álltak rendelkezésünkre.

Miután körbejártuk a vásárt, egy buszos városnézésre indultunk, amelyet egy Münchenben élő, rendkívül kedves magyar hölgy- Török Ágnes – tartott. A város nevezetességeinek megcsodálása után visszatértünk a szállásra, ahol az osztályunk közösen töltötte el a nap hátralevő idejét.

múzeumIMG_8977

Vasárnap a hazaindulás előtt meglátogattuk a Deutsches Museum kiállítását, ahol rendkívül sok érdekes dologról szerezhettünk tudomást a múzeum képviselőjétől. Hazautunk kellemesen telt, fáradtan, rengeteg élménnyel gazdagodva tértünk haza.

A hétvége szakmai tudásunkat gyarapította, miközben osztályunk összetartását erősítette. Szeretnénk ezúton is megköszönni iskolánknak, hogy lehetőséget biztosítottak a kiállításon való részvételen.

Köszönjük az Opti képviselőinek a vendégszeretetüket és a színvonalas programokat.

Készítette: Urbán Petra, Tóth Timea és Wölfinger Dominik (13.L. osztályos tanulók)

Megosztás.

Leave A Reply