3D gyártott luxus keretek – You Mawo

0

Azok, akik rendszeresen olvassák az Optikai Magazint, láthatták, milyen sokrétű és izgalmas technológia is a 3D keretgyártás. Sok a vita viszont ezen termékek minőségét illetően, gyakran hallhatjuk a 3D gyártott keretekre, hogy túl könnyűek, nem adják vissza egy igazán minőségi, tömör műanyag érzetét.
A You Mawo a 3D keretgyártást luxus szintre emelte. Az már magától értetődő, hogy ezek a keretek személyre szabottan, az arc- és fejforma feltérképezése után, ahhoz igazítva készülnek el, de ők anyaghasználatban eltérnek a többi, hasonló márkától.

A You Mawo csapata nem szokványos: nem csak tervezőkből, hanem IT szakemberekből, termékfejlesztőkből, dizájnerekből és közgazdászokból áll. A fókusz az új technológiákon és az innovációkon van, így mindig a legújabb eljárásokkal készítik szemüvegeiket.

Selene – You Mawo

A 2016-ban alakult cég négy vezetője négy különböző területet képvisel: Stephan Grotz több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik adatelemzési és algoritmus-paraméterezési területekről, ő a fejlesztésekért felelős. Szabó Dániel a pénzügyekért és a fejlesztésért, Mikó Dániel pedig a dizájnért és a termékfejlesztésért felel. Sebastian Zenetti az eladásokat és a vevői elégedettséget vezeti.

A márka víziója egy ázsiai hátizsákos túra alatt született meg, amikor az alapító tagok először kezdtek el személyre szabható keretekről beszélgetni. Zenetti családjának több optikája is van, ő pedig optikusi képzést is kapott. A négy alapítónak van egy nagyon erős közös vonása, ami az álom valóra váltásához nélkülözhetetlen volt: szenvedély az új technológiák iránt. Három év alatt 4 főről 40 főre nőtt a cég, ami jól mutatja, milyen jól működik együtt ez a négy, egymástól nagyban különböző személyiség.

Lyra – You Mawo

A termékek előállításához az úgynevezett szelektív lézer szinterelés technológiát használják, amely a gyári 3D nyomtatás egyik típusa – erről olvashattak már az Optikai Magazin 2018-as 4. lapszámában. A kereteket ők is rétegről rétegre építik, mindegyiket teljesen egyedi paraméterek alapján, gyorsan és könnyedén, ráadásul hulladék nélkül, amivel az eljárás fenntarthatóbb is.

De mégis mitől különböznek ezek a keretek a többi 3D gyártott szemüvegtől? Az alapanyagban! Egy olyan speciális poliamidból építik a kereteket, amit a gyógyászati ipar használ. Ez az anyag 30%-kal könnyebb, közben pedig sokkal erősebb, mint az acetát. Nagyon jól reagál hőre, és alakítható is a segítségével.

Az alapkollekció mellett készítenek egyedi modelleket is limitált kiadásban: a Design Lab keretek célja az, hogy megmutassák, milyen távlatok megnyitására alkalmas még a 3D gyártás. Az első Design Lab sorozatuk koncepciója a metamorfózis volt. A Malina nevű szemüvegkeretet a világ első napszemüvege ihlette, amit az inuitok készítettek szaruból.

A 2020-as év vízválasztó lesz számukra: érkezik az új Design Lab kollekció, valamint ismét új technológiákat vetnek be kollekcióik készítéséhez. Mi pedig alig várjuk, hogy lássuk, a gyártás ezen ága merre viszi el a szakmát.

Malina – You Mawo

Forrás: eyestylist.com

Megosztás.

Leave A Reply