Bordó, burgundi, padlizsán – Az év színe melegebb kiadásban is hódít

0

Pár napja jelentették be az év színét, ami a tavalyi vibráló „élő korall” után sokkal nyugodtabb, elegánsabb, klasszikusabb hangulatot képvisel. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a 2020-as évet hideg árnyalatban kell elképzelnünk – szerencsére.

A meleg vörösbor-szín, a természetes padlizsán, és a mély bordó reneszánszát éli az új év hajnalán. Nem csak elegáns, de bohókás, vidám összeállítások tökéletes kiegészítői is lehetnek ezek a színek, attól függően, hogyan kombináljuk őket. A hideg téli, és a kissé kopár kora tavaszi időszakban szinte felemelő ezeket az árnyalatokat látni; akár mindennapi, akár ünnepi szettről van szó. Ezek az színek ráadásul minden különböző keretalapanyaggal jól működnek, továbbá a meleg és hideg tónusú fémekkel is remekül összeillik.

Vegyük például a dán Falvin Equator névre keresztelt fém modelljét. A matt ametisztet rózsaarany színű részletek emelik ki, ami a szemüveget rögtön ékszerré emeli fel. Megkapó stílusa a fiatalabb és az idősebb célközönség számára is kitűnő választás lehet, hiszen ezek a színek a legtöbb bőrtípussal kiválóan harmonizálnak.

A brit Kirk and Kirk a lilás árnyalatokat egy tőle megszokott stílusú modellel, egy részben transzparens acetát alapanyaggal kombinálja. A szögletes formát lekerekíti ez a szívet melengető árnyalat, az áttetszőség pedig légiesebbé, játékosabbá teszi az egyébként robosztus felépítésű keretet. Ez a stílus persze főleg a vagányabb, fiatalabb vásárlók számára lehet jó választás, de az utóbbi időben bőven látunk példát arra, hogy a 40 éves kor fölötti korosztály is egyre bátrabb, határozottabb modellekkel „keretezi” arcát. Egy jó szemüveg öltöztet –, ami szerencsére egyre szélesebb körben ismert és elfogadott hozzáállás, tehát minden városi stílust előnyben részesítő vásárló megtalálhatja számításait egy határozottabb felépítésű keretben.

Az árnyalatok „pirosabbik” végéből a párizsi Caroline Abram Wisdom nevű modelljét emelhetjük ki. A mély burgundi színt a rózsaszín különböző árnyalataival puhítja, így téve ezt a keretet komollyá, mégis fiatalossá. A tűzzománc hatású orrtámaszok is a rózsaszín különböző árnyalataiban pompáznak, így téve még izgalmasabbá és egyedibbé ezt a modellt. A megkapó front részt a vékony fém szárak ellensúlyozzák, ami a keret súlyára is jelentős hatással van.

Az olasz Lara D újdonsága ez az egyébként klasszikus, cica formájú modell, amit megspékelt egy kis bordó színnel. A 3D hatású sötétlila részletek stabilabb hatást keltenek az egyébként letisztult vonalvezetésű keretnek – ami a „kis feketét” így érdekesebbé, határozottabbá teszi. A szögletes élek és a sötét színek jól keretezik az arcot, így aki határozottabban szerente a 2020-as évre tekinteni, annak érdemes egy hasonló kombinációt javasolni a polcról.

Forrás, képek forrása: eyestylist.com

Megosztás.

Leave A Reply