MIDO 2020 – Mire készüljünk a milánói kiállításon?

0

Most, hogy átnéztük az opti München trendjeit, technológiai fejlesztéseit, és jótékonysági, valamint környezetvédelmi kezdeményezéseit, nézzük, a következő nagy kiállításon milyen témákkal találkozhatunk valószínűleg.

Jön a MIDO 2020, ráadásul idén van az 50. évfordulójuk!

Ennek apropójából készítettek egy hangulatos összefoglalóvideót, amit érdemes végignézni:

Dizájn

A MIDO mindig is főleg az aktuális trend, a divat, és a kézművesipar népszerűsítéséről volt híres. Ennek megfelelően idén is számos haj- és szemmeresztő modellel találkozhatunk majd Milánóban.
Az egyik kiemelt kiállító a japán Masahiro Maruyama, aki asszimetrikus, szoborszerű szemüvegei miatt a mi érdeklődésünket is felkeltette. Olyanok ezek a keretek, mintha a papírról emelkedtek volna ki. A tokiói művész saját szavaival így írja le alkotásait: „Minden egyes vonás a tudattalan szüleménye, ami egységes dizájnban teljesül.”

Környezetvédelem

Az optin is nagy hangsúlyt kapott a környezetvédelem, de amit a MIDO-n várhatunk, az valóban kimagasló.
Az egyik legkülönlegesebb öko-ötlet egy palermoi, ipari formatervezést tanuló diák fejéből pattant ki: az olasz lencsegyártó Divellel karöltve két különböző koncepciót dolgoztak ki. A „Highlight” névre keresztelt projektben használt szemüveglencsékből készítenek különleges fényű lámpákat, amelyek a fény viselkedését, különböző jelenségeit mutatják be. A „Fossili 2000” projektben pedig gyantaöntés és hulladék lencsék segítségével hoztak létre izgalmas világító szobrokat.

E mellett a svéd EOE-t említhetjük meg, akik régi szemüvegeket használnak fel alapanyagul új kollekciójukhoz, de a Neubau lebomló keretei is érdekes témaként szolgálnak majd számunkra a kiállítás alatt.
A MIDO annyira komolyan veszi a témát, hogy a legzöldebb kezdeményezésnek díjat is kioszt: ez a Stand Up For Green. Így végre a dizájn és a funkció mellett a környezetvédelem is külön értéket képvisel majd a kiállításon.

Megosztás.

Leave A Reply