Optikai Magazin statisztika - 01-04. hó

Statisztikai összesítés az oldal látogatóiról az év első harmada alapján

Az Optikai Magazin egyik nagy előnye, hogy digitális, ezért teljes egészében mérhető. Ez a mérhetőség elsődlegesen nekünk, készítőknek, illetve tagjainknak, hirdetőinknek fontos. Amikor elkezdtük kialakítani az oldal koncepcióját, egyik sarokpontja volt, hogy ezek az adatok legyenek publikusak, transzparensek. A tavalyi évben kezdetben havontva publikáltuk a statisztikai adatokat, idén az elsőnegyedévenre ígértük, de az Optika Hungary szervezése átvariálta, így most az első 4 hónap eredményét publikáljuk hónapra lebontva.

Az alábbiak szerint oszlott meg a forrás, tehát hogy honnan érkeztek az oldalra a látogatók:

  • Social: 54.64%
  • Organikus keresés: 25.68%
  • Direkt oldalfelkeresés: 10.98%
  • Nem közösségi hálózatokról történő megosztás (pl. hírlevél): 7.12%
  • Egyéb forrás (pl. szerkesztői belső oldal): 1.58%

Az Optikai Magazin hírei kikerülnek a Facebook oldalunkra, valamint a hozzá tartozó zárt csoportba is, ahol véleményezni is lehet az írásokat. Ez a forrás teszi ki a legnagyobb részt. Az organikus keresés és a direkt oldal felkeresés közösen 36.66%-ot hoz, ami azt jelenti, hogy a látogatóink kicsivel több mint harmadának napi rutinja megnyitni az oldalt magától, vagy rákeresni egy adott témára. Ez kiemelkedően jó értéknek minősül, itt látszik legjobban az oldal hasznossága. A cikkekről havonta 1 hírlevél is készül ami a látogatók közel 10%-át adja. Ezen változtatni fogunk 2023-ban, valószínű havonta több hírlevelet fogtok kapni, hogy a témák aktualitása ne vesszen el.

Az oldal látogatottsága 2022-ben teljesítette céljainkat. Akkor azt mondtuk, hogy érjük el, hogy havonta átlagosan 2000 olvasó keresse fel az oldalt, ezt túl is szárnyaltuk, átlagosan 2500 olvasót érünk el havonta. Idén szeretnénk növelni a látogatók számát. Ha megnézitek az év elejétől kezdve növekedésben van mind a látogatottság, mind az olvasási kedv (oldalmegtekintések száma). Ez annak a sok kiváló írásnak az eredménye, amit napról napra láthattok itt az oldalon.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!