Izgalmas Optikák Lunettes Selection, Charlottenburg, Berlin

0

A Lunettes Selection-t 2011-ben alkotta meg Uta Geyer berlini dizájner. Az exkluzív vintage és konceptuális válogatás 30 szemüvegből állt, és óriási népszerűségnek örvendett – a szakmatársak között is. A német tervezésű és olasz gyártású kollekciók sikere azóta is töretlen; Uta idén nyitotta meg harmadik üzletét. 

A Lunettes Selection mellett rengeteg összeválogatott, még sosem hordott vintage szemüveg is megtalálható a butikban. Az üzlet stílusa tökéletesen passzol az ott értékesített keretekhez: a bútorok a 20. század európai dizájnját és a modernizmus nagyjait hozzák vissza, olyanokat, mint például Jacques Adnet, Pierre Paulin, és a Bauhaus. A színek, minták, formák mind visszarepítenek bennünket egy olyan időbe, amikor a minőség és a stílus mást jelentett, mint ma. 

 

Az új, szintén berlini üzlet egy kőhajtásnyira található az ikonikus Kurfürstendamm bevásárlóutcától. Az Oskar Kohnen német/londoni dizájnstúdió által tervezett helyiség a funkcionális eleganciát és az innovatív stílust hivatott ötvözni.

„Az európai dizájnt és kézművesipart ünnepeljük az üzlet berendezésével, amely egyben reprezentálja a benne rejlő szemüvegkereteket is.” – mondta el az alapító/tulajdonos. 

Ami pedig a készletet illeti, Geyer saját kezűleg olasz, francia, belga, és angol dizájnerek kollekcióit válogatta össze saját szemüvegkeret-vonala mellé. A stílus mellett természetesen a szakmaiság is helyet kap a személyre szabott, de többnyire hagyományos eszközökkel végzett látásvizsgálattal, valamint a magas minőségű optikai lencsékkel, amelyeket a keretekhez helyben készítenek elő. 

Forrás: eyestylis

Megosztás.

Leave A Reply