Tóth Tibi:”Ha napszemüveg csakis a márkás Wayfarer forma jöhet szóba!”

0

Tóth Tibi:”Ha napszemüveg csakis a márkás,Wayfarer forma jöhet szóba!”mondja a Hooligans gitárosa.

Nem múlhat el nap, hogy a rádióban ne hallanánk vagy akár egy házibuli tetőpontján fel ne csendülne a Királylány, a Játszom és egyéb számok valamelyike. A közel 20 éves Hooligans zenekar megannyi slágerének zeneszerzőjével és egyben kiváló gitárosával, Tóth Tiborral napszemüveg viselési szokásairól beszélgetek.

Köztudottan nagy cipő és sapkagyűjtő hírében állsz. Mi a helyzet a napszemüveggel?

Több mint 1 évtized alatt kb. 15 db napszemüvegre tettem szert. A klasszikus, pilótaformából valamint a Wayfarerből, amelyek rockos jellegűek, többféle is megtalálható.

Számodra mik a legfontosabb kritériumok egy új darab kiválasztásakor?

A legfontosabb, hogy jól álljon. Mind optikailag, mind anatómiailag és esztétikailag passzoljon. Mindenképpen márkás legyen, a legújabb divatot követve.

Alapvetően bevállalós vagy formák, színek illetve új márkák irányában vagy szigorúan szelektálsz?

Annyira nem vagyok bevállalós, mint Elton John, de földhöz ragadt. Buliból bármit felveszek de amúgy erősen szelektálok. A palettát mindig a meglévő formákkal bővítem. Figyelem a külföldi sztárokat és ezáltal kiszűröm azokat, amikre érdemes odafigyelni.

Mit lehet tudni a legkedvesebb darabodról?

A legutóbbi, egy továbbfejlesztett Wayfarer formájú, Céline napszemüveg. Nagy előnye a designon túl, biztos, hogy nem jön velem szembe az utcán. Hosszú idő óta a Hooligans együttesnek van egy szemüveg támogatója, akik ismerve a mi igényeinket, a legdivatosabb napszemüvegekkel látnak el bennünket.

Koncerteken, Tv műsorokban, újságban többnyire napszemüvegben látni. Mi határozza meg az aznapi választásodat?

Csak és kizárólag hangulatfüggő meg természetesen az, hogy passzoljon a ruházathoz. De előfordul, hogy egy napon belül többet váltok.

Beszélgetésünk tárgyának alapvető funkciói ismeretesek. Dominál valamelyest a napszemüveg mögé bújt rocker, aki így egy picit flegma,megközelíthetetlen külsőt eredményezve még vonzóbbnak tűnik a nők körében?

Ez az abszolút rock n’roll életstílus. Ha így még vonzóbbak vagyunk a hölgyek számára, az nekünk csak jó. Fotózások, dedikálások alkalmával kifejezetten előnyös a viselete, mert így kiküszöbölhetőek a félresikerült képek.

A rock n’ roll életérzés TOTÁLIS kiteljesedésében, ezen kiegészítőd mennyire bírja a strapát?

Sajnos elhagyás már előfordult. De alapvetően vigyázok a dolgaimra. Buliba mindig egy összehajtható darabban megyek.
A gyengébbik nemet se hagyjuk szó nélkül! Az általános paraméterek feltérképezésén túl kritikus szemmel figyeled az aktuális női napszemüveg divatot?
A rémes darabok is szemet szúrnak. De kellemesebb látvány, ha mind a napszemüveg, mind pedig a hölgy stílusa harmonizál. Mostanság sok nő körében lehet látni egy igen feltűnő, áthidalós Dior modellt.

Milyen gyakran „frissíted” a meglévő palettádat egy új darabbal?

Általában félévente szoktam újítani.

A Hooligans relikviák között elképzelhető, hogy egyszer feltűnik a zenekar nevével fémjelzett (nap) szemüveg?

Elképzelhető. Konkrétummal egyelőre nem tudok szolgálni.

KÉP FORRÁSA: BALOGH ZSOLT
SZERZŐ: GERŐ PATRÍCIA

Megosztás.

Comments are closed.