3D nyomtatott kísérleti kollekció – Jean-François Rey

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

hirdetés

A francia dizájner egy új, kísérleti kollekciót dobott piacra, amelynek mindegyik darabját 3D SLS technológiával nyomtatták. Az innovatív szemüvegkeretek olyan alapanyagok kombinációiból készültek, mint a nejlon, a rozsdamentes acél, és az acetát

Egy kis ízelítő a jövőből: Jean-François Rey 3D nyomtatott kollekciója izgalmas, formabontó, és karakterisztikus keretei nyitott struktúrájukkal, légies megjelenésükkel, és meglehetősen szokatlan formákkal és dimenziókkal rázta fel egy kicsit a tavasz végi kedélyeket.

A kollekció egyik legmozgalmasabb darabja, a JF2947 látható, melynek sok rétegű frontját 3D nyomtatással gyártották.

Mindegyik keret teljesen más, az egzotikustól a minimalista stílusig minden megtalálható ebben a minikollekcióban. A keretek mind 3D SLS nyomtatásos technológiával készültek: Az SLS eljárás (Selective Laser Sintering) lényege, hogy a 3D nyomtató munkafelületén a kívánt rétegvastagságban (akár 10 mikron is lehet!) a készülék elteríti a finom por állagú alapanyagot, amelyet aztán rétegről rétegre a modell geometriájával közös keresztmetszeteken lézersugárral megolvasztanak, majd megszilárdítanak. Előnye, hogy semmilyen felesleget nem termel, és egyszerre akár több, egymástól teljesen eltérő tárgy is „nyomtatható”. 

3D nyomtatott modell, JF2945 – a klasszikus, kerek forma új dimenziót kap.

JF2944 – a 3D nyomtatással készült keret izgalmas, hullámos textúrát kapott, ami megváltoztatja e klasszikus forma hatását és tapintását.

A JF 2945 esetében az örök klasszikus kerek forma egy plusz keretrészt kapott a két oldalon, amellyel egyszerre lesz meglepő és elképesztően vonzó is ez a konstrukció. 

A letisztultabb, egyszerűbb JF 2944 inkább illik a hétköznapokhoz, de a front rész csavart hatású, 3D nyomtatott felülete ezt a keretet is kiemeli a többi közül. 

Forrás: 3dnyomtato

 

 

Megosztás.

Leave A Reply