A 2021-es év színei a világító sárga és a szürke

0

A két szín együtt erőt és reményt sugároz: mindazt, amire szükségünk van egy olyan év után, mint amilyen 2020 volt. A tavalyi év színe a kék egy nyugodt és visszafogott árnyalata volt, amelyről mi is írtunk. Most bemutatjuk a nemrég bejelentett színpárost. 

A PANTONE 17-5104 Ultimate Grey, azaz „Az örök szürke”, és a PANTONE 13-0647 Illuminating, azaz „Világító/Fényt árasztó” színei önálló és egymástól igencsak különböző színek, viszont együtt jól megmutatják, hogyan tudja két árnyalat támogatni egymást abban, hogy prezentáljanak egy hangulatot. Praktikus és állandó kombináció, közben melengető és optimista is: erőt és pozitivitást sugároz. Ez a két szín egy történet, ami valami barátságosabb, fényesebb felé tart. 

A boldogság, a lelki erő érzése esszenciális az emberi lélek számára; reményt ad, amire most mindannyiunknak szüksége van. A legtöbben most azon dolgozunk, hogy tisztábban láthassunk ezekben a zavaros időkben, hogy feltöltődjünk energiával egy elképesztően fárasztó év után, és hogy visszaszerezzük vagy megtartsuk vitalitásunkat és lendületünket. A pezsgő, melengető sárga a Nap energiáját közvetíti számunkra, a – szó szerint – sziklaszilárd szürke pedig megbízhatóságot sugároz, továbbá egy biztos alapot ad a fejlődéshez. 

A PANTONE 17-5104 szürke és a PANTONE 13-0647 sárga együtt kibontakoztatja a szellemet. A színpárosítás rávilágít arra, hogy mindannyiunknak van egy belső hang, amit érdemes meghallgatnunk, és amit érdemes hallattatnunk is. Az intelligencia, az intuíció, a tapasztalat, és a belátás csak ez után tud utat törni magának, hogy ösztönözze a regenerációt, és segíthessen új gondolatok, koncepciók megfogalmazásában.

A PANTONE év színéről röviden: 

A Pantone már több mint 20 éve jelenti be minden decemberben a következő év színét, ami nagy befolyással van a vásárlói döntéshozatal folyamatára több iparban is, mint például a divatban, a lakberendezésben, vagy a csomagolásdizájnban.

Az év színének megtalálása komoly kutatás, megfontolás és trendanalízis előzi meg. A Pantone szakemberei minden évben átfésülnek minden olyan területet, amelyek hatással lehetnek az új év színeire: a szórakoztató ipartól, filmkészítéstől kezdve az utazáson, a művészeteken, a trendeken keresztül a divatig és a dizájnig bezárólag mindent. Sőt, a társadalmi-gazdasági állapotok is hatással vannak az új szín kiválasztására. Befolyásoló tényezők lehetnek még az új technológiák, alapanyagok, textúrák térhódítása is, de akár világméretű sportesemények, közösségi média trendek is hatással lehetnek a végső döntésre. 

Forrás: pantone

 

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply