A 2021-es SILMO D’OR – nyertesei

0

Technológiai innováció: 

A Rolf Spectacles Amur 02-es szemüvegkerete teljesen növényi eredetű, a szárakat pedig szabadalmaztatott zsanér-technológiával erősítették a frontrészhez. Ahogy a keret, úgy a zsanér részei is 3D nyomtatással készülnek, ami azt jelenti, hogy a teljes szemüveg egyszerre, egy időben, így semmilyen alkatrészhez nincs szükség beszállítóra. A csavar nélküli zsanér szuper teljesítménye mellett a szemüveget viselők a természetes, növényi alapanyag pozitív tulajdonságaiból is profitálhatnak: rugalmas, természetes megjelenésű és bőrbarát. 

Gyermek: 

A J.F. Rey TRALALA 8750 modellje teljes egészében szitanyomású acetátból készült, a keret felső részén exkluzív virágos nyomattal. A gyártó célja az volt, hogy olyan ergonomikus szemüvegkeretet hozzon létre, ami látványos, de nem uralkodó, és ami a természetközelséget ünnepli. A J.F. Rey studió által tervezett keret két exkluzív színvariációban érhető el (8750 and 2575), OBE flex uno zsanérokkal felszerelve, a szárvégeken apró szívdíszítéssel.

Sport

A Metaoptics METASPORT SHIELD fejlesztése a piacon megtalálható legnépszerűbb mono-shield sportszemüveggel kompatibilis, márkától függetlenül. Az RX shield-ek egyfókuszú és multifokális lencsékkel is kaphatók, egyedülállóan széles tartományban: +6 és -7 között teljesítenek.

Látás

A Transitions® XTRActive® Polarized™ lencsék az egyetlen és legjobb fotokróm polarizált lencsék, amelyek ellenállnak a tükröződésnek. Az áttörő, exkluzív technológia mentén többrétegű mátrixot alkalmaznak, amely új, széles spektrumú színezést is tartalmaz a hatékonyabb sötétedés érdekében. Az új, ultragyors dikroikus festékek különösen az erősen csillogó fényekre vannak hangolva, amik, ha aktiválódnak, egyedülálló módon képesek mintába szerveződni a lencsén: ez a dinamikus polarizáció így megvédi viselője szemét az éles fényektől. 

Alapanyag/felszerelés

A MEI lencsecsiszoló gépek új generációja az EasyFiT Trend, amely kompakt megoldást jelent az optikai számára. Ez az új edger a terület egy új áttörését reprezentálja: az EasyFiT Trend innovatív lekövető rendszere tovább növeli a hatékonyságot, ráadásul új, modern, kompakt kialakítást kapott. A MEI új gépében már integrálta a teljes minőségellenőrzési rendszerét is. 

Optikai keret

Az Eschenbach Optik MINI túlméretezett, szögletes szemüvegkerete a front részen található különleges laminálásnak köszönhetően tűnik ki a tömegből: a karamell színű acetát egy, a szárakon szintén látható, áttetsző acetát anyaggal épül össze. A szárakon a jellegzetes MINI mintát fedezhetjük fel, a kézzel polírozott, kerek végeken pedig megjelenik az ikonikus MINI logó egy fém betéten.  

Napszemüveg

A Maison Sarah Lavoine X Ateliers Roussilhe sárga THYRA-ja egy, a ’70-es éveket idéző, szögletes és túlméretezett, sikkes és igazán nőies modell. A Roussilhe műhelyben gyártott napszemüveg két exkluzív Maison Sarah Lavoine színben, bio Mazzucchelli acetátból készült: az emblematikus átmenetes lencsék és a sárga acetát csak ebben a kollekcióban fedezhető fel.

Dizájner optikai keret 

A HENAU Lunam kerete a gyártó egyik legújabb modellje, amely az acetátot titániummal kombinálja. A minimalista zsanér tökéletesen integrált az acetát frontba. Ezek a szemüvegkeretek valódi divattárgyak, amelyek nem csak tükrözik, de fel is erősítik viselőjük karakterét. Egy darab művészet, amelyben egyesül a dizájn, a kényelem és a funkcionalitás.

Dizájner napszemüveg 

A RIGARDS RG2046WD modellje az építészet geometriáját idézi hihetetlenül szimmetrikus íveivel és alapanyagaival: magas minőségű, újrahasznosított fa, a repülőgépiparban használt alumínium-magnézium, ultrakönnyű béta-titánium és rozsdamentes acél. Ez a dizájner napszemüveg hulladékmentesen készült, a fenntarthatóság jegyében. Épp úgy, ahogy egy épület esetében, az RG2046WD szemüvegben is minden egyes különálló rész tökéletesen együttműködik azért, hogy egy szofisztikált, stabil egységet hozhassanak létre. 

A zsűri különdíjasa

A VAVA CL0015-je egy látszólag huzalokból álló, de 3D nyomtatással gyártott, magas minőségű, ricinusolaj alapú poliamid porból készült napszemüveg Barberini lencsékkel. A szabadalmaztatott zsanérok ultrakönnyű,  Avional alumíniumból vannak. A japán Kengo Kuma építésszel közösen tervezett modellt a VAVA gyártotta. Kuma legtöbb dizájn-projektjével a különböző anyagok hullámzását vizsgálja; ahogy ez a CL0015-en is látható.

PRIX 1ERE CLASSE

A HISTOIRE DE VOIR FIL S8-e, amely részben bőrből készül. 

Forrás: silmoparis

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply