A kevesebb több! – Bemutatjuk a BAARS-t

0

Francia kézműves ipar, kaliforniai szellem, skandináv dizájn.

Így kell egy új márkát profin felépíteni:

A francia BAARS megalapításának sztorija nem éppen különleges: két barát, egy dizájner, elektonikus zenei előadó és egy optikus összeállt, hogy megalkossák közös brandjüket. Ennyi.
Az egyediségük inkább a stílusötvözetekben rejlik: A kortárs komplexitás, hiperaktivitás és túlfogyasztás világában a BAARS az egyszerűséget és a józanságot testesíti meg. Ezeket a szemüvegeket a klasszikus funkcionalizmus ihlette, ami sosem fog kimenni a divatból. Az elegáns utcai viselet megújuló kultúrájának hatására a BAARS három olyan világot ötvözött, amelyek közül legalább eggyel bárki azonosulni tud, mégis egészen egyedi a megközelítésük: ezek a szemüvegek magukon viselik a skandináv életstílus, a kaliforniai szellemiség, és a francia kézműves ipar védjegyeit, tökéletesen ötvözve őket.

A BAARS létrehozóinak célja az, hogy a műszaki innovációkat, az időtlen klasszikus stílust, és a hagyományos kézműves ipart tisztelve és eszközül véve valódi értéket alkossanak. Guillaume-t, a tervezőt Dieter Rams “A kevesebb több” megközelítése inspirálta: tiszta, erőteljes és egyszerű vonalvezetést alkalmaz.

Nem csak stílusukban egyediek a BAARS modellek. A tervező és a csapat kiküszöbölték a szemüvegek egyetlen igazán sérülékeny pontját, a szárak csuklópántját úgy, hogy kiiktatták belőle a csavarokat, a rugókat, és minden meghibásodásra hajlamos alkatrészt. Amíg más szemüvegek eltörnek, addig ezek a modellek csak egyszerűen “elengedik magukat”. Minden szár két elemből áll: egy mágnesvégű szárból és egy résből, amelyek természetesen tökéletesen összeillenek. Ez az egyedülálló módszer az, ami tényleg különlegessé teszi ezeket a szemüvegeket.

 

Minden BAARS szemüvegkeretet Franciaországban terveznek, fejlesztenek, gyártanak és szerelnek össze; alapanyaguk a világhírű Mazzuchelli-acetát. Az exkluzív mágneses csuklópántot alkotó alkatrészek testreszabottak jövendőbeli viselője igényeinek megfelelően. Néhány elemet Olaszországból importálnak, de ettől függetlenül 100 éves élettartamot minden modellre garantálnak.

“Tudatosan fogyasszunk kevesebbet és jobbat. A mi felelősségünk megkérdőjelezni a szükségleteinket és tisztességgel viseljük döntéseink súlyát.”

Forrás:
http://spectr-magazine.com/
https://www.baars-eyewear.com/
https://www.facebook.com/BAARS.spectacles

Megosztás.

Leave A Reply