A novemberi közgyűlés beszámolója

Új felügyelő bizottsági tagok, új tagdíj csomag és a következő éves tervünk.

November 29-én, kedden volt a MOI idei második közgyűlése. Az előző években egy, éves közgyűlést tartottunk, amit idén májusban kettőre emeltük.  Azért kerül erre sor, most az év vége felé, mert volt némi eltolódás a témák között. Ennek oka, hogy májusban mutattuk be az ezévi tervet, mikor az már 5. hónapja érvényben volt. Az új rendszerben év végén mutatjuk be a következő évi tervet, valamint majd tavasszal fogunk beszámolni az előző év működéséről, történéséről.
 
A mostani közgyűlésen 3 fontos napirendi pontunk volt, amelyből mindegyiket egyhangúlag elfogadták a megjelent tagok.
 
1.      Új felügyelő bizottság
 
Borovszky Emese már év elején jelezte, hogy nem kívánja tovább folytatni a felügyelő bizottság elnöki szerepét. A májusi közgyűlésünkön az új elnökségés a MOI örömére még vállalta az idei évre a tisztséget, ezzel is segítve az új elnökség munkáját. Ezért nagyon hálásak vagyunk neki, köszönjük szépen az eddigi támogatását. A felügyelő bizottságba Zimányi Géza tag mellé új tagokként Vörös Anikó és Varga Péter került be, utóbbi a bizottság elnöki pozíciójára is pályázott, amit megszavazott neki a tagság.
Az új csapatnak eredményes munkát kívánunk! Kívánom, hogy vigyék tovább Emese munkáját, hiszen remek alapot biztosított az elnökség működésének.
 
2.      Tagdíj változás
 
Legutóbb 2016-ban volt tagdíj változás, azóta változatlan áron biztosítjuk az optika szakma érdekképviseletét. Az Ipartestület működése szerteágazóbb lett, már több szolgáltatást látunk el, ezáltal a MOI működése is több erőforrást igényel, mint az előző években. A változásnak most jött el az ideje, amihez új csomagokat készítettünk, így biztosított a szakma további érdekképviselete, amire a következő időszakban talán még nagyobb szükség van (lesz), mint eddig valaha.
A csomagokról és a tartalmukról hamarosan egy egész cikket is olvashattok.
 
3.      2023-as költségvetési és tevékenységi terv
 
A Magyar Optikus Ipartestületnek továbbra is az érdekképviselet a legfőbb feladata és tevékenysége, így ehhez igazítottuk a tagdíj csomagjainkat is.
Ezen kívül a tavasz egyik legnagyobb feladata a 2023-as Optika Hungary megrendezése lesz, ugyanis történetének második költözésére készül a rendezvény, méghozzá Budapestre, a Millenárisra. Ez kiemelkedően nagy feladat, hiszen szeretnénk az eddigi legszínvonalasabb Optika Hungary-t megrendezni. A kiállításon optometrista pontszerző előadás is lesz, amit őszre is tervezünk aktuális és változatos témákkal.
Az érdekképviseleti tevékenységen és a rendezvények szervezése mellett a harmadik legfőbb tevékenységünk a kommunikáció lesz. Az idén felépített Optikai Magazin online felületét fogjuk tovább fejleszteni. Eddig is a legmeghatározóbb optikai forrás voltunk, amely kiegészült videós és podcast tartalmakkal, ezt jövőre mégis szeretnénk tovább emelni.
A jövő évi tevékenységi tervünk bevétel és költségvonzata szerepel a költségvetési tervben, amelyben látható, hogy az Ipartestület a nehéz 2020 és 2021-es évek után újra biztos alapokon áll, működése stabil.
 
A következő közgyűlésünk tavasszal lesz, bízom benne, hogy több tagot is meg tudunk mozgatni, hogy személyesen is jelen legyenek. A teljes elnökség nevében köszönjük az eddigi támogatást.

Van véleményed? Vitassuk meg az Optikai Magazin Facebook csoportjában!