A Szeretem a szemem projekt áprilisi összefoglalója

0

Ahhoz, hogy szemünk a lehető leghosszabb ideig a maximumon funkcionálhasson, kívülről és belülről is táplálnunk, óvnunk kell. A Szeretem a szemem projekt keretein belül április hónapban arra törekedtünk, hogy megmutassuk, milyen sokféleképpen vigyázhatunk szemünk egészségére. 

Ossza meg ön is tartalmainkat optikája közösségi média felületein, hogy a lehető legtöbb emberhez eljussanak minőségi, szakmai tartalmaink! 

Bárhová nézünk, monitort látunk

Mára elmondhatjuk, hogy az életünket ellepték a kijelzők. Laptop előtt görnyedünk napi 8-10 órát, folyamatosan ellenőrizzük a telefonunkat, okosóra mutatja az idő, tableten vagy e-könyv olvasón vannak a könyveink, levezetésként tévézünk vagy épp sorozatot nézünk. A járvány miatt most online meetingelünk, interneten „járunk” színházba és koncertre, a gyerekek pedig iskolai tábla helyett a szintén egy számítógép monitorját bámulják a digitális óráikon. De milyen hatással van mindez a szemünkre?

Adj szünetet a szemednek!

Bár az élet alaposan próbára teszi a diákokat az online oktatással, illetve hamarosan itt vannak az érettségik, az évvégi vizsgák is. A fiatal korosztály egyébként is sok időt tölt monitor előtt, de a számonkérésekre való felkészülés csak növeli ennek időtartamát. A rengeteg laptopbűvölés azonban nincs jó hatással a szemre, könnyen elfárad, ég-szúr, kipirosodik, jelentkezhet gyakori fej– és nyakfájás, sőt akár gyors látásromlás is bekövetkezhet. De hogyan segíthetünk a szemünknek, és egyúttal magunknak is abban, hogy mindezt elkerüljük?

Cink, lutein, A-vitamin, Zeaxantin, avagy miből jön a valódi „szemegészség”?

Már korábban is alaposan szemügyre vettük, hogy melyek azok a vegyületek, azon belül is vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, amelyek segítenek nekünk abban, hogy szemünk egészséges maradjon. Most kicsit más szemszögből vizsgáljuk meg a kérdéskört: Mindenképpen szükségünk van étrend-kiegészítők szedésére, ha sokáig jól szeretnénk látni? A válasz összetett, és sok tényezőtől függ.

Megosztás.

Leave A Reply