Amikor az építészet találkozik a divattal – Egy kortárs fotósorozat Álvaro Siza Vieira ikonikus épülete előtt: Santa Maria templom

0

Az alábbi fotókat Álvaro Siza Vieira ikonikus épülete, a Santa Maria templom előtt készítették, ami a művész egyik mesterműve: itt „szent dimenziót” kap a fény. 

A Santa Maria templom Portugália északi részén, Portotól nem messze található. 1994-től 1997-ig épült; a kortárs építészet egyik paradigmájának tartják. 

Egyszerű és szigorú megjelenésével a huszadik század vallási építészetének egyik legfigyelemreméltóbb példájának tekintik. A spirituális megtisztulás térbeli megfelelője, egy geometriai absztrakció. 

A szintek és a méretek játéka, a föld organikus lejtése és emelkedése, a természetes fény állandó jelenléte, az uralkodó fehér szín tisztasága, és a gránitmedencében folyton áramló víz hangja hozza létre azt a harmonikus teret, ahova hívőként és nem-hívőként is öröm megérkezni. A VAVA dizájnerei a Siza Vieira kollekciójuk megalkotásához ugyanezt a minimalista megközelítést használták fel, mely során a szemüveget, mint építészeti elemet képzelték el. 

« A 5 »

A VAVA minimalista és Bauhaus gyökerei kortalanok és nemtelenek. A futurista márka nem csak megjelenésében olyan, mintha a jövőből érkezne, de anyaghasználatával is igyekszik valódi perspektívát teremteni: szemüvegkereteik Mazzucchelli természetbarát, lebomló és újrahasznosítható acetátból, Barberini Crystal 100% újrahasznosítható, olasz gyártású, zero-waste növények segítségével gyártott lencsékkel, újrahaszonsítható, ökológiai alumíniumból, minimális papírcsomagolással, etikus körülmények között készülnek. A VAVA egy olasz családi vállalkozás, amely Trevisoban található. 

Forrás: vavaeyewear

Megosztás.

Leave A Reply