Az egyik legjobb dizájnért járó díjat az Eco újrahasznosított kollekciója nyerte

0

Az iF Design Award 1953 óta minden évben kiválasztja a több kategóriában is induló, akár 6000-et is elérő nevezés közül azokat a dizájnkoncepciókat, amelyek kiemelkednek a többi közül. A legjobbnak ítélt nevezések arany fokozatot kapnak, ami – mondanunk sem kell, – az egyik legnagyobb elismerés, amit egy gyártó kaphat. Minden évben rengeteg szemüveggyártó is indul a Termék kategóriában olyan nagy nevek legújabb fejlesztései mellett, mint az Apple, vagy a Google. 2020-ban az Eco arany fokozatot kapott ’19-es kollekciójára. Mivel tűntek ki a többi közül? Elmondjuk. 

Az utóbbi időszak – remélhetőleg nem csak – trendje a fenntarthatóság és a praktikum. A pazarló életvitel már nem szexi, a hangsúly a letisztult dizjánon, és az ökológiai lábnyom csökkentésén van. Ennek megfelelően várható volt, hogy a legjobbak közé bekerül jó pár fenntartható dizájnkoncepció, de az arany fokozat nem adja magát könnyen. 

Az Eco ’19-es őszi kollekció egyes modelljei mágneses napszemüveg clip-on-nal rendelkeznek: egy mozdulat, és máris napszemüveg lesz belőlük. Ez eddig nem rakétatudomány, de a java még most jön: a keretbe épített mágnes gyakorlatilag láthatatlan. Így a vékony fém szemüveg átalakulása napszemüveggé még különlegesebb, hiszen egyáltalán nem számítunk arra, hogy a teljes front rész mágneses. 

Minden Eco szemüveg újrahasznosított fémből és ricinusolaj alapú bio-műanyagból készül. É ez még nem minden: a gyártással járó szénkibocsájtás kompenzálása végett minden eladott keret után fát ültet a cég. Az Eco célja az, hogy a fenntartható életvitelt innovatívvá, funkcionálissá és még gyönyörűbbé tegye. 

Az iF zsűri a következőképpen nyilatkozott a keretekről: 

„Ez a fenntartható szemüvegkollekció sok szempontból egyedi: moduláris, könnyen testre szabható, és funkcionális. Az Eco nevezett szemüvegei elképesztően könnyű fém alapanyagot kombinál láthatatlan clip-on mágnessel. A napszemüveg előtét bio-műanyagból készül.  Szenzációs szemüvegek ezek!”

Forrás

Megosztás.

Leave A Reply