BAARS x Gogosha – gyümölcsöző kapcsolatok

0

A Gogosha optikákról már írtunk korábban is: először a pop-up üzletet és annak tulajdonosát, Julia Gogosha dizájngurut mutattuk be, nemrég pedig a flagship üzletről is írtunk. A BAARS is ismerősen csenghet olvasóinknak, ugyanis erről a brandről is szóltunk már korábban. A francia márka elsősorban innovatív megoldásai miatt lett népszerű.

E mellett a különleges kollaboráció mellett nem mehettünk el szó nélkül. Nézzük, mit érdemes tudni ezekről a rendkívüli szemüvegekről:

Az eredetileg francia BAARS összeállt egy izgalmas kapszulakollekció erejéig a méltán népszerű dizájner-tehetséggel, Julia Gogoshaval. Ezek a szemüvegek olyan elemekből állnak, amelyeket korábban csak a szobrászatban és építészetben láthattunk: a kollekció keretei egyszerre műalkotások és szemüvegek is. A BAARS szabadalmaztatott mágneses csuklópántjai a – 3D-s nyomtatás egyik legnépszerűbb típusával, az – SLS gyártással együtt nem csak számtalan előállítási lehetőséget, de a hulladékmentes gyártást is lehetővé teszi. Az eredmény vizuálisan és tapintásra is egy játékos felfedezőtúra.

A szárak formáit olyan mindennapi és jól ismert építészeti elemek ihlették, amelyek rend szerint kerámiából vagy fából készülnek. A neutrális színpaletta lehetővé teszi a viselő számára, hogy ne a szemüvegkeret, hanem ő legyen a középpontban.

„Azonnal vonzódni kezdtem a BAARS kereteihez, mágnesként vonzottak magukhoz. Amikor először tartottam a kezemben ezeket a kereteket már tudtam, hogy a jövőt egyensúlyozom a tenyeremen. A mágneses csuklópántokat látva az volt az érzésem: sohasem volt ez másképpen.”
Julia Gogosha

Amint hozzáérünk ezekhez a keretekhez, rögtön érezzük annak játékosságát és egyszerűségét. Kiszámíthatatlanok, mégis elképesztően egyszerűek, amelyek a mindennapokban, de kiemelt alkalmakon is megállják a helyüket.

Mutatjuk a két „funky” keretet a kollaborációból:

TCHOT és CHKE
Izgalmas és kíváncsiskodó interpretációi két klasszikus, közismert formának. A méreteik és illeszkedésük rengeteg arcformával és adottsággal jól harmonizál. Mindkét modell négy színben érhető el, amelyekből hármat a bőrszínek, egyet pedig a nyers beton ihletett: természetes hatás a bőrön, ami vagy beolvad, vagy kontrasztos összhatást eredményez. Hogy ne veszítse el játékosságát az arcon, minden szemüveg lencséje pont annyira átlátszó, hogy viselőjével bárki szemkontaktsut teremthessen.

BAARS x Gogosha – TCHOT; BAARS x Gogosha – CHKE

Forrás: https://spectr-magazine.com/baars-x-gogosha-fruity-eyewear-business/

Megosztás.

Leave A Reply