Beszámoló a Magyar Szemorvostársaság (MSZT) 2016. évi kongresszusáról

0

Az MSZT idén rendezte meg harmadik kongresszusát, melyet a pécsi Kodály Központban tartottak. Fő témái a szemészet és a belgyógyászat határterületei, a retina és a látóideg betegségei, illetve a legújabb diagnosztikai lehetőségek a szemészetben.

Az előadások száma nőtt, ezért minden előadó csak egy prezentációt tarthatott; a prezentációk párhuzamosan zajlottak. A program a megszokott módon az Imre Blaskovics-, a Schulek Vilmos-, a Hirschler Ignác-, az Albert Béla-, a Brooser Gábor- és a Pámer Zsuzsanna-díjak átadásával kezdődött. Az érintett témák olyan hasznos és új információkkal is gazdagodhattak az odalátogatók, mint – többek között – a gyermekkori rövidlátóság progressziójának csökkentése, a hyaluronsac tartalmú nedvesítő szemcseppek felhasználási területei, szemészeti genetika, valamint szürkehályog és retina sebészet.

Az előadások rövid összefoglalói, valamint további izgalmas részletek és egy igazán különleges prezentáció részletei az Optikai Magazin legújabb számában olvashatók.

Megosztás.

Leave A Reply