Exkluzív kollekció: EOE 10. évforduló

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

A kreatív, úttörő és izgalmas EOE fennállásának 10. évét tölti idén, melynek apropójából egy művészi ihletésű, különleges mini-kollekciót készítettek. Az elmúlt évtized pár sikeres modelljét is újragondolták, amelyek ezúttal természet inspirálta elemeket és árnyalatokat kaptak. A Burträsk és Abisko modellek két különböző kiadásban is elkészültek.

Az EOE szemüvegkeret-márka 2010-ben indult, amikor a svéd Erik és Emilia Lindmarkot észak-svédországi téli kirándulásuk során megigézte a puha havas táj egy olyan szemüvegkeret-márka megalkotására, amely a lappföldi természetet és a skandináv eleganciát ötvözi.

Hogy valóban kiemelkedővé tegyék, egy különleges művészi kollaborációval is megspékelték a kollekciót. Linda Linko finn művész otthona hangulatos helyeinek és alapanyagainak, művészi interpretációit használta fel a két alapító az elmúlt 10 évben inspirációként, így az alkotó egyes művei, mint például a borítóképen látható alkotás is meg fog jelenni az évtized-fordulós szemüvegek csomagolásán és tisztítókendőin.

Burträsk Acetate – EOE Eyewear

A Burträsk egy letisztult vonalvezetésű, cica formájú szemüvegkeretet, amelyet az egyik alapító, Emilia nagypapája ihletett. Drámaian nőies és hangsúlyos modell, amely új alapanyagban született újjá: a Burträsk 100%-ban hulladékból készül az EOE saját gyárában.

Burträsk Metal – EOE Eyewear

A Burträsk második kiadása egy könnyed, damilos, fémből készült modell, amely kreatívan interpretálja a cica fazont. A légies hatást a keret és a lencse közti keskeny rés, valamint a lekerekített fém részek biztosítják.

 

Abisko Pilot – EOE Eyewear

The Lapponian Gate by Niclas G on 500px.com

Az Abisko egy észak-svédországi nemzeti park, amely arról híres, hogy onnan gyönyörű látvány nyílik az északi fényre. A frissen adaptált aviator forma orrnyerge a Lapponian kaput, a park egyik legnevezetesebb elemét jelképezi. A titánium napszemüveg lencséi az északi fény árnyalataiban pompázik.

Abisko Round – EOE Eyewear

A fenti modellre egy kerek lencséjű variáció is készült. A minimalista és feminin dizájnt a lappföldi havas táj napfelkeltéinek rózsaszínes-lilás árnyalatai teszik még különlegesebbé.

Az EOE küldetése

„Minden egyes keretünk fenntartható eljárással készül, valamint teljesen újrahasznosítható és biológiailag lebomló. 2019-ben új területet alkottunk REGRIND kollekciónkkal, amely teljes egészében újrahasznosított szemüvegkeretekből készült.”- Emilia Lindmark, EOE Eyewear

 

 

Megosztás.

Leave A Reply