Farmerből szemüveg? Igen! Bemutatjuk a Mosevic-et:

0

Az, hogy valami mitől lesz fenntartható, sok összetevős kérdés, de az egyik legbiztosabb módszer, ha valami új gyártása helyett inkább újrahasznosítunk; tehát ahhoz, hogy valami újat hozhassunk létre, néha érdemes a már rendelkezésre álló anyagokhoz nyúlni. Ahogy Jack is tette. Jack már több mint 10 éve azon dolgozik, hogy megalkossa a tökéletes farmerkeretet. És az a helyzet, hogy sikerült neki.

A farmer az egyik legtöbbet megélt textil, ennek megfelelően hihetetlen mennyiségű nadrágot, dzsekit, és inget gyártottak már le belőle. Jellegzetes színei mind egy-egy időszakot hoznak nekünk vissza az elmúlt 100 évből, de amennyire vitage, annyira modern is ez a vászontípus. Jack is látta benne a potenciált, ezért is dolgozott majdnem 10 évet ahhoz, hogy kifejleszthesse a tökéletes farmerkeretet. A hulladéknak szánt vastag farmeranyagokat biogyantával dolgozza, préseli össze, az így kapott rugalmas lapból vágja ki és csiszolja egyenletesre a szemüvegkeretet. Egy modell elkészítése két hétig tart. 

A készítés során természetesen maximális figyelmet szentel a kényelemnek is. Az anyag már önmagában kényelmes viseletet biztosít, de az arc vonalát követő ívek, és a tűpontosan a farmeranyagba dolgozott fém alkatrészek mind azért felelnek, hogy aki felvesz egy Mosevic szemüvegkeretet, többé le se akarja venni. 

A kemény farmer szinte ugyanúgy készül, mint a szénszálak, és a tulajdonságaik is hasonlóak; ezért is lehet bízni ezen szemüvegek tartósságában. Minden modell vízlepergető a kemény viaszos felületnek köszönhetően, valamint ezek a szemüvegek könnyen tisztíthatók is: a sminket például egy sminklemosó kendővel egyszerűen le lehet törölni; nem kell izgulni azon, hogyan fog reagálni a keret a tisztításra. 

A Mosevic keretek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, csak Jack-től lehet őket megrendelni. Alapvetően magas minőségű polarizált napszemüveg-lencsékkel dolgozik, de optikai keretnek is kérhetők ezek a szemüvegek

Forrás: mosevic

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply