Fenntartható szemüvegkeretek – A Sea2see tavasz-nyári kollekciója

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

A fenntartható spanyol brand, a Sea2see a szemet gyönyörködtető színek és szofisztikált dizájn megalkotása, valamint a minőségi, tartós termékek előállítása mellett – első sorban – továbbra is a jó ügyért dolgozik. 

Borítókép: Anastasia Schevchenko modell a See2sea új, Volta szemüvegben. Fotózta: Ivan Caster.

 

A Sea2see folytatja a harcot a tengerek és óceánok szennyezése ellen: a csodás árnyalatokban pompázó, izgalmas vonalvezetésű szemüvegkereteik mind, egytől-egyid tengeri és óceáni hulladékból készülnek. Az immáron több mint 250 egyedi szemüvegkeretből álló kollekció most olyan új modellekkel bővült, mint a Volta vagy a Verona. A barcelonai székhelyű független márkánál jobban szinte senki sem mutat rá a klímakrízisre a szakmán belül. A Sea2see 2021-től lassan „világuralomra” tör, hiszen kereteik már olyan országokban is elérhetők, mint Új-Zéland, Kanada vagy Ausztrália. 

Volta 27 a Sea2see-től: a színek új szintje, újrahasznosított tengeri műanyagból.

 

A Sea2see keretek nem csak belülről, hanem kívülről is különlegesek: rengeteg különleges formában és méretben érhetőek el; könnyűek és aprólékosan vannak kidolgozva, így a dizájn nem csak látványra, hanem viselés közben is kiegyensúlyozott. A modelleket időtlen, mégis konceptuális színkombinációkkal díszítik, amelyek például ezeket a természet-ihlette hullámokat is eredményezték. 

Verona 08 a Sea2se-tőle: egy szofisztikált fodrozódó hatású keret újrahasznosított tengeri műanyagból.

 

Röviden a Sea2see-ről: A brand neve lefordítva annyit tesz, hogy „a tengerből a szemünk elé”. Ezek a keretek Olaszországban készülnek, alapanyaguk 100%-ban tengeri újrahasznosított hulladék, amit ők is gyűjtenek. A hulladékot egy sajátos eljárás segítségével könnyedén felhasználható pelletté alakítják át: ez az UPSEA PLAST nevű anyag Cradle to Cradle Gold tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az újrahasznosított műanyagból készülő szemüvegkeretek az első olyan gyártási eljárások egyikét képviselik az iparban, amely jelentős mértékben növeli a fenntarthatóságot. A könnyed, jól viselhető, divatos és egyedi keretek, valamint a fenntarthatósági szemlélet Francois van den Abeele kitartó munkája által egyesült a Sea2see márkában.

 

 

Megosztás.

Leave A Reply