Fenntartható, természetes és díjnyertes: bemutatjuk a Rolf Spectacles Substance kollakcióját

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

A Rolf Spectacles-t 2009-es létrejötte óta a fenntartható dizájn, a 100%-ig természetes alapanyagok –, úgy, mint a fa, a bivaly szarv, vagy a kő –, az intuitív slow fashion, azaz „lassú divat” filozófiája, tradicionális, kézműves technikákon alapuló gyártási eljárása, valamint művészi megközelítése határozza meg, melyek által számos időtlen klasszikus szemüvegkeretet készítettek, és amik jó pár díjat is bezsebeltek már a brand számára. A legfrissebb elismerésük az European Green Award arany trófeája, ami alighanem eddigi utazásuk egy csúcspontja, főleg egy olyan világban, ahol a fenntarthatóság nem mindig jár együtt a hitelességgel és az átláthatósággal. 

Fenntartható szemüvegkeret a ROLF Spectacles-től – a Substance kollekció növényi alapú.

A „nyertes pályázat” a 2020-ban indított Substance kollekció volt, amely környezetbarát; lokálisan, Ausztriában, a helyi környezetvédelmi szabályok szerint előállított, – és itt jön a lényeg, – a kutyatejfélék családjába tartozó babból gyártott szemüvegekből áll. 

Igen, babból. 

A szemüvegkeretek a 3D gyártásnak köszönhetően gyakorlatilag szeméttermelés nélkül készülnek, ráadásul összeillesztésükhöz csavarokra sincsen szükség a brand saját tervezésű Flexlock zsanérjainak köszönhetően. Ez a technikai kivitelezés teszi lehetővé, hogy – többek között ezek a keretek is – egyszerre legyenek tartósak és masszívak, miközben a dizájnban nem kell kompromisszumokat kötniük. 

A zsanért egyidőben „nyomtatják” a kerettel, így egy lendülettel a szemüveg teljes egésze legyártható, amivel nem csak időt nyernek, de szinte a teljes gyártási folyamatot házon belül tudják tartani. A szabadalmaztatott, csavarmentes Flexlock zsanérral nem csak a rugalmasség előnyeit élvezheti a szemüveg viselője, de a növényi alapanyag bőrbarát tulajdonságait is. 

A Substance keretek porított alapanyag nem csak a technikai elvárásoknak felel meg, de még magasabb szintre emeli a termék fenntarthatóságát is – az utolsó részletig. A növények trópusi körülmények között minden genetikai módosítás nélkül nőnek hihetetlenül gyorsan, közben mégsem konkurálnak az élelmiszer-növényekkel. 

Részletek a környezetbarát „babkeretekről”, melynek puha finise kényelmes viselet a bőrön.

A Rolf csapata elmondta, hogy arra számítanak, a főbb területeiken, úgy, mint Ausztriában, Németországban és Svájcban nagy sikere lesz a kollekciónak, hiszen ezekben az országokban nagy az igény a fenntartható, környezetbarát, lokálisan előállított, és persze magas minőségű termékekre.

A European Green Award egy, a European Institute of Applied Sustainability által szervezett megmérettetés, amely nemzetközi szinten mutatja be a legkülönfélébb fenntartható gyártási eljárásokat és termékeket, cégektől és magánemberektől egyaránt. A nemzetközi zsűri a „zöld” termékek mellett projekteket, eseményeket, hoteleket és reklámkampányokat, valamint változást, fejlődést hozó embereket is díjaz Európa-szerte. 

Forrás: rolf-spectacles

Nyitókép: A környezetbarát Substance kollekció elhozta a European Green Award arany díját.

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply