FLEYE Copenhagen – A művészet elemei

0

A FLEYE Copenhagen most bemutatott kollekciója „Elements of Art”, azaz a művészet elemei névre hallgat. Célja, hogy megmutassa, hol találkozik az új és a régi, a fény és a sötétség, valamint a dizájn és a művészet. 

Egy rövid, pandémia okozta szünet után a skandináv szemüvegkeretmárka új kollekcióval rukkolt elő: a hat modellből álló gyűjtemény egyfajta tisztelgés a dán Thorvaldsens Múzeum előtt. A múzeum a névadó Bertel Thorvaldsen (1770-1844) befolyásos szobrászművész alkotásainak és emlékeinek őrzi meg, amelyek a dán művészeti és építészeti hagyományokról is tanúskodnak. A múzeum vidám hangulatot kelt színes falaival, gazdagon díszített mennyezeteivel, és mozaikcsempézett padlóival; utóbbi mind Bertel Thorvaldsen márványából készültek. A díszkivilágított gipszszobrok teszik igazán felejthetetlenné ezeket az enteriőröket.

Thorvaldsens Múzeum – Bertel Thorvaldsen antik gyűjteménye Egyiptomból, Görögországból, Etruriából és Rómából.

A művészi projekten belül

A FLEYE dizájner csapatát rabul ejtette a Thorvaldsens Múzeum, így azt használták inspirációul új kollekciójukhoz. A cél az volt, hogy a múzeum kiállításait és építészeti megoldásait keretekben vegyítsék. A munkát azzal kezdték, hogy tanulmányozták a márványszobrok modellezési folyamatait. Agyag helyett szappant használtak nyersanyagként, abból alkottak különböző alakzatokat, színeket és mintákat, amelyek stílusa Thorvaldsen munkáit követte. A következő lépés az volt, hogy egymásra helyezték az öntött szappantömböket, amelyek végül a szemüvegtervek alapjaiul szolgáltak.

FLEYE Copenhagen – Edward és Hilaro

FLEYE Copenhagen – Diana és Anne

A múzeum belső tereinek színeit és mintáit közvetlenül építették be a metszetekbe, de még azt is leképezik a szemüvegek, ahogy az egyes tárgyak megtörik a fényt a kiállítási terekben. Minden egyes keret a művészet és a kézműves ipar metszéspontjában helyezkedik el, és tökéletesen bemutatja a FLEYE szemüvegek formatervezésének időtálló és modern mivoltát. 

Forrás: spectr

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply