FLEYE Copenhagen – Silent Noise kollekció

0

A dán designer-brandről már esett szó korábban is az optikaimagazin.hu-n, amikor is a márka tervezői a koppenhágai Thorvaldsens Múzeumot használták inspirációként a kereteikhez.
Most egy egészen más megközelítésből készítettek kollekciót. 

Asta Nielsen egy némafilm-színésznő volt, aki az 1910-es évek dán filmművészetének egyik legjelentősebb alakja, az ország egyik első nemzetközileg is ismert színésznője volt. Szegény körülmények között nőtt fel, mégis, a saját idejében a világ egyik legjobban fizetett színésznője lett. A színésznő és az új kollekció közötti párhuzam egyértelmű: ahhoz, hogy elmondjunk egy gyönyörű történetet, nem kell szavakat használnunk. 

A háború utáni időszak jobb megismerése vezette el a tervezőket Asta Nielsenig, a díváig, és az ő csillogó életviteléig. A csapat először törött üvegekkel kezdett el kísérletezni, amik a buli után megmaradt pezsgősüvegeket szimbolizálták, valamint a korszakra jellemző erős kontrasztokat, és persze rengeteg madártollat is használtak, hogy megteremtsék azt az inspiráló közeget, ami visszarepíti őket a történelem eme hangos és vibráló időszakába.

« A 3 »

 Az elemek különböző rendezése és mozgása olyan árnyékokat vetett, amik lehetővé tették, hogy a dizájnerek megragadják a némafilmek lényegét: azt, hogy szavak nélkül is rengeteg mondanivalónk lehet. A kollekció modelljeinek színkombinációihoz Asta Nielsen filmposztereit használták inspirációként, amik tele voltak színekkel és élettel; innen a kollekció expresszív színskálája. 

Végül Asta Nielsen, a filmposzterek, valamint az inspirációs közeg mind átkerült egy új metszetbe: a csend és a fényűzés megérkezett a szemüvegtervezés világába. 

Forrás: fleyecopenhagen

Megosztás.

Leave A Reply