Formatervezési forradalom: a telefontokok és olvasószemüvegek közös jövője

0

Az okostelefonunk mindig velünk van, de az olvasószemüveg már hamarabb marad véletlenül az asztalon, a kocsiban, a táskában, vagy az irodában… Legalábbis eddig ez így volt, de egy új és okos párosításnak köszönhetően már senki sem fogja a „szemét” máshol felejteni.

Még mielőtt belemennénk a részletekbe, fontos kiemelni, hogy bár a most bemutatásra kerülő megoldás roppant kreatív, a Read on olvasószemüvegek nem helyettesítik az optikai szaküzletben készíttetett olvasószemüvegeket: érdekes és izgalmas kiegészítője lehet a telefonnak, de rendszeres használathoz kevés. Ettől függetlenül érdemes megismernünk a Read on-t:

A Read on iPhone telefontokok beépített szemüvegtartóval rendelkeznek, így az olvasószemüveg gyakorlatilag mindig kéznél van, ha valamit el kell olvasni a telefon képernyőjén. Vagy amikor válogatni kell az étlapról. És mik is ennek az ételnek az összetevői? Mi van itt, az apróbetűs részen? – Minden olvasható, mindig és mindenhol. 

Az ipari tervező Sandra Kaufmann és a művész Monika Fink szemüvegekkel kísérleteztek zürichi stúdiójukban, meg akarták alkotni az ideális összehajtható tárgyat. A kezdetekben a cél az volt, hogy olyan napszemüveget hozzanak létre, ami a lehető legkönnyebb és összehajtható is, hogy helyet lehessen vele spórolni. Amikor realizálták, hogy a valódi feladatuk az, hogy egy telefontokot kombináljanak össze egy olvasószemüvegekkel, az elvárások megnőttek, főleg a méretek tekintetében. A végeredmény viszont magáért beszél. 

A csiszolt korrekciós lencsék 3,7 mm vastagok, maga a szemüveg 4 mm vastag: amikor kitoljuk a szemüveget a tokból, a lencsék nem karcolódnak meg. A szemüveghíd különleges dizájnja lehetővé teszi, hogy a szemüveg összehajtva is csak 4 mm vastag legyen, így a szemüvegtok nem lesz túl vastag, továbbra is kézre fog esni. A szárakat szándékosan hagyják hosszan, hogy ha a gazdája jobban az orra elejére szeretné tolni a szemüveget, az továbbra is stabilan üljön az arcon. 

Forrás: readon-mobile

Megosztás.

Leave A Reply