Interjú Clodagh Nortontól, az eyestylist.com főszerkesztőjétől

0

EYESTYLIST.COM: Dizájner szemüvegek és szemüveg-kiegészítők

Clodagh Norton, az eyestylist.com főszerkesztője

1. Mi az elképzelés az eyestylist.com mögött? 

A webolal eredetileg azért jött létre, hogy összegyűjtse és bemutassa a független szemüvegmárkák legjavát. Az utóbbi években a portál viszont leginkább azzal tett nagyobb hírnévre szert, hogy – a márkák mellett – elkezdünk izgalmas optikai butikokat, és azok egyedi, művészi kollekcióit is bemutatni. Egyes szemüvegekről beszámolókat is készítünk: felvesszük és hordjuk őket, hogy valódi élményeink legyenek arról, mit tud egy-egy keret nyújtani az azt megvásárlónak. 

2. Hogyan kutatjátok fel ezeket a különelges dizájnereket? 

Évek óta ezzel foglalkozunk, így egyfajta szakértői is lettünk a területnek. Sok energiát öltünk abba, hogy megismerjük a szakma alapjait és irányadóit, hogy hitelesen ismertethessük ezeket a márkákat és a mögöttük rejlő sztorikat. Rengeteget utaztam azért, hogy személyesen is megismerhessem ezeket a tervezőket, a termékeiket, a kreatív procedúrájukat és a manufaktúrákat egyaránt, valamint igyekszem minden jelentősebb szemüvegkiállításra is eljutni. Amikor csak tehetem, mindig ellátogatok a SILMO-ra, az OPTI-ra, és a MIDO-ra. 

3. Mit gondolsz, relevánsak ezek a független kollekciók a kisebb optikai üzletek számára? 

Szerintünk nagyon is! Azok a kisvállalkozók, akik ezen a területen dolgoznak már felismerték, hogy specializálódnuk kell egy-egy különlegesebb, niche területre: lehetővé kell tenniük a vásárlóik számára, hogy valami igazán izgalmasat és gyönyörűt viselhessenek nap, mint nap. A vásárlók motiváltak abban, hogy új ötleteket és eredeti dizájntokat fedezzenek fel, és érdekli őket, hogy mi készül lokálisan, például a saját országukban. Ráadásul a minőség is egyre inkább számít, azt szeretnék, ha sokáig kitartana szeretett szemüvegük. Meggyőződésem, hogy ezek a művészi kollekciók csak egyre több érdeklődőt fognak magukhoz vonzzani. 

 

Megosztás.

Leave A Reply