Izgalmas Optikák – Clelland & Co., Montrose, Skócia

0

„Mi egy kicsit máshogy csináljuk.” – mondja Gary Clelland, a Clelland & Co. független skóciai butik tulajdonosa, amely Dundee kikötővárosától északkeletre, Montrose-ban található. 

Clelland 2018 februárjában vásárolta meg a régimódi, kissé elavult optikai üzletet, majd rövid időn belül a különleges dizájnermárkák valódi lelőhelyévé vált. 

Retró stílus a Clelland and Co. optikai üzletben – belsőépítész: Pamela Taylor, Aberdeen

„2017-ben látogattam el a Silmo-ra életemben először, és teljesen magával ragadott a szemüvegkeretek elképesztően változatos kavalkádja, és az egyedi dizájnermárkák magas minősége. Már ekkor tudtam, hogy ezek közül el kell hoznom párat ide, Montrose-ba.” – meséli a tulajdonos. 

2019-ben Clelland bevezette a Götti Switzerland és SALT. Optics márkákat az optikájában, amely elindított a csodás átalakulást az üzletben Pamela Taylor, az Aberdeen belsőépítészének közreműködésével. – „Nem szerettem volna, ha a berendezés ugyanúgy néz ki, mint bármely másik optikában. Skócia tele van „normális” kinézetű optikával; nem sokan veszik a bátorságot arra, hogy újszerű élményt nyújtsanak a vásárlók számára.” 

Az optikában egyedi, retró stílusú bútorok találunk, melyek között felújított darabok is vannak. Például a borítóképen látható pult és szemüvegtároló egy 1950-es években készült rövidáru-fapult.  

Az üzlet átalakítási munkálatainak 2020 februárjában lett vége, ameddig az új kollekciók is megérkeztek olyan márkáktól, mint a theo, az Anne & Valentin, és a Lowercase. 

Belsőépítészeti megoldás a Clelland & Co. skót optikában.

„Két év alatt eljutottunk odáig, hogy főleg dizájner szemüvegkereteket értékesítünk minőségi lencsékkel.” – mondja Gary. – „Az eladóteret úgy alakítottuk át, hogy növelje a vásárlói élményt. A megvilágítástól kezdve, a festékszíneken át, a fotelekhez használt alapanyagokig mind arra hivatott, hogy a vásárló kényelmesen, otthon érezhesse magát. Kevesebb beszállítóval dolgozunk már, mint egy évvel ezelőtt, de sokkal mélyebb ismeretekkel rendelkezünk a meglévő kollekciókról.” 

A Clelland & Co. egyedi válogatása 450 keretből áll jelenleg olyan márkák modelleivel, mint a Rolf Spectacles (Ausztria), Anne & Valentin (Franciaország), Bruno Chaussignand (Franciaország), Götti (Svájc), la. eyeworks (Los Angeles), Lowercase (New York város), THEO (Belgium) és SALT. Optics (Kalifornia). Még több információért kattintson a www.clellandandco.com weboldalra.

Forrás

Megosztás.

Leave A Reply