Izgalmas Optikák – EOE flagship, Stockholm

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

hirdetés

A svéd EOE szemüvegkeret-márkáról írtunk már korábban is: először bemutattuk 10. évfordulós kollekciójukat, majd a legfrissebb modellekhez is készítettünk egy betekintőt. Ezúttal más vizekre evezünk: a svéd természeti tájakból ihletet szerző EOE szemüvegek most már saját optikájukban is elérhetőek lesznek a stockholmiak számára. Nézzük!

A fenntartható szemüvegeket gyártó brand egy minimalista, minden részletében kiegyensúlyozott és visszafogott teret hozott létre, amely – ugyanúgy, mint ahogy a szemüvegeik tervezésekor is, most is – a svéd Lappföld természeti területeiből merített inspirációt. Az új butik a helyiek által jól ismert és sűrűn látogatott Biblioteksstan közepén található, ahol nem az EOE új üzlete az első optika. 

„Ellátogatni az EOE-be olyan, mint meglátogatni egy öreg barátot.” – mondta az egyik társalapító, Emilia Lindmark, aki éppen annyira szenvedélyes a szemüvegek, mint hazája iránt. „A tervünk az, hogy észak-Svédország legígéretesebb tehetségeit fogjuk a középpontba állítani. Ez azt jelenti, hogy az egyik héten például egy művészeti kiállításnak adunk helyet az üzletben egy Norrbotten megyei szobrásznak, a következő hétvégén pedig egy koncertet fogunk szervezni egy észak-svéd DJ közreműködésével. Egyszóval: az optika egy darab Norrland (Svédország északi országrésze, a szerk.) lesz, Stockholm kellős közepén.”

Enteriőr: EoE Eyewear – a zászlóshajó üzlet 2021. januárjában nyitotta ki először kapuit. A falat a természetes agyag ihlette.

 

Az üzlet az EOE szemüvegek fenntartható és természetes koncepciójának meghosszabbítása: az inspirációt a tájból nyerik, a fő fókusz az alapanyagokon, a formán, és a részletekben van: a kék asztalt egy vízesés ihlette, az állványok pedig travertínó mészkőből készületek, amik a svéd hegyeket idézik. 

Röviden az EOE-ről: A brand a fenntarthatóságra specializálódott. Az elkészült keretek újrahasznosítottak és újrahasznosíthatóak. 2019-ben a cég elsőként készített egy teljes kollekciót régi szemüvegkeretek felhasználásával. A REGRIND kollekcióról mi is írtunk már korábban. 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply