Izgalmas Optikák – Eyes On Hudson, Hudson Valley, NY

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

Egy családi vállalkozás Dobbs Ferry-n, New York államban, amely konceptuális, független szemüvegmárkákra specializálódott.

Katelyn Rogerson új üzlete 2020-ban nyitott Hudson-ban: a lélegzetelállító üzlethelyiség a független szemüvegek rajongóinak egyik legfőbb végállomásává válhat. A független tervezők munkáiból összeállított, különleges gyűjteményével az Eyes On Hudson egy újféle kiskereskedelmi koncepciót képvisel fiatalos szenvedélyével, természetes affinitásával a kézműves termékek iránt, és a tulajdonos több mint 10 éves szemüveg-értékesítési tapasztalatával. 

„Amikor a környékre költöztünk, 30 percre New York várostól, azonnal tudtuk, hogy innen hiányzik egy optikai üzlet.” – meséli Katelyn. – „Egy olyan helyet képzeltünk el, ahol nem csak gyönyörű szemüvegeket lehet vásárolni, hanem ahol jó egyszerűen csak időt tölteni.”

A belső teret újrahasznosított fa bútorok és különböző fás árnyalatok egyesítik.

A világjárvány korlátozásai ellenére a házaspárnak – rengeteg tervezés és dizájn munka után persze – sikerült megnyitni az üzletet 2020-ban, San Siguenza kreatív igazgató vezetésével. „A vízió az Eyes on Hudson mögött valóságos megvilágosulás útján jött létre. A New York államban lévő Hudson-völgy különösen gazdag történelemben és kézművesiparban. Aki van olyan szerencsés, hogy ébredés után láthatja a Hudson folyót, jól tudja, milyen lélegzetelállító ennek a helynek a gyönyörűsége. Milyen mágikus. Ahhoz pedig, hogy ezt a csodát látni tudjuk, látni is kell. Itt született meg az ötlet: mi leszünk azok, akik lehetővé tesszük, hogy más is láthassa a Hudsont teljes valójában, valamint, ha ilyen szerepet töltünk be, nekünk is ugyanezt a gyönyörűséget kell tükröznünk.„

A Hudson folyó az őszi nap csillogásában.

Az esztétikai tényezőkön túl az üzlet, és annak brandje is egy helyi családi vállalkozásban gyökerezik, amely személyre szabott látásvizsgálatot nyújt, és ami független, helyben gyártott szemüvegkereteket is árul a nagy márkák mellett. „A teljes karrierem a független szemüvegkeretekről szólt.” teszi hozzá Katelyn. „Teljesen magától értetődő volt így, hogy a független márkák képviselete lesz a koncepciónk egyik alapja. Szerencsénk van abban, hogy New York elképesztően gazdag tehetséges tervezőkben, így őket is felvonultatni az optikában valójában nem volt nagy feladat.”

Enteriőr: a fa mellett indusztriális elemeket és bőr bútorokat is láthatunk az optikában.

A belső tér megkülönböztető jellemzői közé tartoznak a helyi fákból készült bútorok, természetes fából készült dekorációs elemek, valamint indusztriális részletek: így reprezentálja az optika a Hudson-völgy történelmét; a sárgaréz és bőr bútorokkal pedig egy kis luxust vittek az egyébként rusztikus enteriőrbe.

Az összhatás rámutat a szemüvegkollekció elemeire is. A helyi tehetségeket a Lowercase, a MOSCOT, és a Moss Lipow képviseli, az egyedi, tervezői keretek pedig Jacques Marie Mage és Kenzo Takada közös projektjéből, a Masunaga-ból kerültek ki. 

A jövőt illetően pedig: a tulajdonosok nagyon várják, hogy végre újra kinyithassanak, és megtölthessék emberekkel és inspiráló zenével a teret. „Mint ahogy valószínűleg mindenki, mi is várjuk, hogy a vakcinák disztribúciójával a járvány visszaszoruljon, és 2021 második felére kicsit visszatérhessünk az életbe.” – mondta végül Katelyn. – „Tudjuk, hogy rengeteg ember – egyébként helyesen – tudatosan kerülte az üzleteket és a nem esszenciális orvosi látogatásokat. Reméljük, tudják, hogy mi már nagyon várjuk őket vissza, és hamarosan készen állunk az újranyitásra.”

 

Megosztás.

Leave A Reply