Izgalmas Optikák – Gilna Opticians, Clontarf, Dublin

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

hirdetés

Észak-Dublinban, a külvárosban van egy újonnan nyílt, modern és stílusos optikai szaküzlet, amelyről érdemes ejteni pár szót. 

Az optikai szaküzlet minden aspektusa a padlótól a plafonig modern, letisztult és trendi. Az üzlet legjellegzetesebb pontjai a halszálka padló, a hatalmas banánfa az előtérben, a megkapó téglafal, amelyen a lenyűgöző, első sorban független, high end márkák modelljeiből álló szemüvegkollekciót mutatják be, valamint az üveg tálalószekrények, amik végig futnak az üzleten, amolyan központi műtárgyként. 

A GILNA Opticians napszemüveg-fala, amely egy nyers téglafalon helyezkedik el

 

A magával ragadó, különleges karakterisztika részben az optika-lánc háttérsztorijából fakad. Az első GILNA üzletet John F. Gilna nyitotta 1951-ben, a Liberties-ben, Dublin történelmi negyedében, ahol a város valódi gyökerei vannak. Kevin Prendergast, a GILNA Opticians jelenlegi tulajdonosa azt mesélte, hogy e üzlet első vásárlói a közeli Guinness sörfőzde munkatársai, valamint a környékbeli kereskedők voltak. Kevin és üzlettársa, Terence Scully 2004-ben vették át az üzletet. A liberties-i központ – ahogy ők fogalmaznak – továbbra is tárt karokkal várja a lojális, helyi, de széles diverzitású klientúráját és fogja a jövőben is. 

A páros közös első lépése az volt, hogy megnyitották második GILNA Opticians egységüket a dublini IFSC-ben, azaz a pénzügyi központban, és már alig várták, hogy végre rátehessék a kezüket a ezt követő csodás új üzletre. Végignézve a képeket szerintünk senkiben nem maradnak kétségek arra vonatkozóan, hogy miért…

Az új üzletben egyértelműen az apró, de fontos részleteken van a hangsúly.

 

Kevin, amikor először felvázolta a harmadik GILNA ötletét a Clontarf üzletház tulajdonosainak azt mondta, hogy valami olyasmit szeretne alkotni, ami úgy néz ki, mintha mindig is ott lett volna. Ez határozta meg az új butik küllemét: az örökség. Az üzleten végigpillantva felfedezhetők az épület eredeti elemei: nyers téglafal, amely 1902-ben készült, eredeti ajtókeretek, valamint portrék John F. Gilna-ról és a Liberties-ről. A hitelesség e apró, de igen jelentős momentumait tökéletesen vegyítették az üzlet precíz belsőépítészetével, amelyek feladata együtt az, hogy az ott megvásárolható termékek minőségéhez és külleméhez mérten prezentálják a szemüvegkereteket: a kollekció egyes darabjait mintha egy múzeum polcán látnánk. Így a GILNA egyszerre lesz célállomása azoknak, akik rajonganak a történelemért és azoknak, akik igazi szemüveg-ínyencek. 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply