Izgalmas Optikák: Lafont

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

hirdetés

Az egyedi kereteiről híres Lafont legújabb üzletét a gazdag történelmű Rouen városában nyitotta meg. Joan of Arc mártírt itt égették meg 1431-ben, IV. Eduárd angol király itt született, mint ahogy a költő Gustave Flaubert és François Hollande, vagy a 2017-ben leköszönő francia elnök is. Sőt, Claude Monet akkor festette a Rouen Katedrál sorozatot, amikor 1890-ben ide látogatott.

De miért fontos a történelmi múlt? A Lafont inspiráló és elragadó keretei mögött izgalmas utazások, kultúrák és örökségek állnak, amik tökéletesen illenek Rouen gazdag történelméhez.

A Rouen az első butik, amit a máig is családi kézben lévő Lafont Párizson kívül nyitott. Az előző tulajdonosa és a Lafont família családi barátok, így mielőtt meghirdették az üzletet, a tulaj felkereste Philippe Lafont-ot. A bolt több mint 100 éves, és mindig is optikai szaküzletként működött.
A falakat gyönyörű padlizsánlila és olajzöld színek díszítik, amik elegánsan harmonizálnak a bolt réz kiegészítőivel. A butik elhelyezkedése is páratlan, mindössze három perc sétára található a Rouen Katedrálistól, és persze körbe van tűzdelve otthonos kávézókkal és kisüzletekkel.
A teljes Lafont kollekció megtalálható az optikában, felnőtt és gyermek modellek egyaránt. Nagy figyelmet szenteltek a legkisebbekre: külön kiépítettek egy játszósarkot, ahol a gyerekek színezhetnek, rajzolhatnak, közben pedig felpróbálgathatják a legtrendibb kereteket szüleik segítségével.

Az üzlet minden helyi rendezvényt támogat és részt is vesz rajtuk. A legjellegzetesebb helyi esemény a Rouen Armada, ami minden év júniusában kerül megrendezésre. Ez a Szajna folyó ünnepe, amelyen a legszebb, legkülönlegesebb vitorlások és hajók egyszerre érkeznek be a világ számos pontjáról a kikötővárosba. Az esemény megihlette a Lafont párizsi tervezőit, és készítettek egy keretet annak tiszteletére. A Rouen Armada-ra készült modellt csak a roueni üzletben értékesítik.


A Lafont butikban minden személyre szabottan készül, így például kézzel írott, egyedi tervezésű, postán feladott meghívókkal invitálják a vásárlókat az új kollekciók bemutatóhoz, ezzel is erősítik a közösségüket; a közös pezsgőzés pedig csak a ráadás.

 

Megosztás.

Leave A Reply