Izgalmas Optikák – Lunetterie Laurent, Nîmes

0

Ez a cikk egy fordítás az EYESTYLIST.com online magazinról.

A tulajdonos Laurent Schnitzler egy világos, könnyed eleganciával felruházott butikot nyitott a franciaországi Nîmes történelmi részén. 

Az üzlet idén május közepén nyílt; akkor, amikor az első karanténidőszak véget ért, és mindenki újra látogathatta a boltokat, üzleteket. Az ízléses, kifinomult enteriőr középpontjában a valódi kőből készült boltív szerepel, amelyet minimalista színpalettával egészítettek ki: fehér, sötét indigókék, és természetes faminták. 

„Minden felhasznált dizájelemet, színt és bútort együtt választottunk ki a feleségemmel.’ – mondta el Laurent. „Január óta dolgozunk a megjelenésen, a karantén alatt – meglepetésként – felszabadult időben pedig saját kezűleg festettük, dekoráltuk, és készítettük fel a nyitásra az üzletet.”

Mivel az optika a város történelmi negyedében helyezkedik el, amelyre főleg a régi kőhomlokzatok és a fellógatott fonott kosarak jellemzőek; ezeket az elemeket a tulajdonosok is előszeretettel használták a butik belső kialakításakor. A lokáció miatt is főleg minőségi, kézzel készült, kézműves, és exkluzív márkák kereteit értékesítik, emellett pedig nagy hangsúlyt fektetnek a helyi, francia gyártásra is. 

„Kizárólag magas színvonalú alapanyagból készülő termékeket árulunk: minőségi acetát, titánium, bivalyszarv, kagyló, arany és fa. Számunkra leginkább a környezetbarát, organikus és fenntartható anyagok érdekesek, és természetesen a megkülönböztető, izgalmas dizájnt részesítjük előnyben.”

Ami a kínálatot illeti: a vásárlók többnyire a 30+-os korosztályt képviselik, akik legtöbbször gyermekeikkel együtt érkeznek, így például a – természetesen – francia Very French Gangsters kollekciói közül tudnak válogatni a kisebbek. 

Felnőttek számára a következő márkák állnak rendelkezésre: Dokomotto, Vuillet Vega, Ovvo optics, SALT. Optics, Kley’s eyewear, Meg eyewear, Gaston eyewear, Dick Moby, Frod’s, Lesca, Friendly Frenchy, és Maui Jim.

Laurent mesélt arról is, hogy milyen volt közvetlenül a karantén után optikai üzletet nyitni: 

„Alkalmazkodtunk. Hogy gondoskodhassunk a hozzánk látogatók egészségéről, az egyik ajtónkat kineveztük bejáratnak, a másikat pedig kijáratnak. Természetesen mi és a személyzet is folyamatosan maszkot visel, folyamatosan használjuk az üzletben elhelyezett kézfertőtlenítőket, főleg akkor, amikor vásárlóval kontaktálunk. Minden felpróbált keretet kíméletesen megtisztítunk. Szerencsére a belső terünk elég nagy, így egyszerre 3 vásárlót is tudunk fogadni. „

 

Megosztás.

Leave A Reply