Ki mondta, hogy egy fenntartható szemüveg nem lehet expresszív?

0

Sokat foglalkozunk az osztrák Neubau megoldásaival, nem hiába: az, ahogy ők terveznek és készítenek fenntartható szemüvegeket, egyedülálló a piacon. A jó ügy az ő esetükben nem uralja a dizájnt, sőt, az, hogy gyártás közben az ökológiai lábnyomukra is figyelnek, természetes, és nem befolyásolja a modern, konceptuális megközelítést a formatervezésben. 

Ahogy őszből a télbe haladunk, a legfrissebb dizájner szemüvegek is összhangba kerülnek az időjárással: egyre sötétebb árnyalatok, egyre élesebb kontrasztok, egyre bátrabb díszítőelemek kerülnek előtérbe. Ezek a ’60-as évek inspirálta szemüvegek – ha a gyártási eljárásukat nézzük – inkább hordható szobrok, ugyanis 3D nyomtatással, mikromiliméterről mikromiliméterre épültek fel. A túlméretezett, kerek formák éles váltást hoznak magukkal az ősz eleji trendekhez képest.

Walter+Wassily különleges kollekció – fekete + fehér kiadás

Ezen szemet gyönyörködtető modellek elkészítéséhez a Neubau naturalPX elnevezésű többnyire saját fejlesztésű, fenntartható, szintetikus alapanyagát használta. A 3D nyomtatás önmagában nem volt elég: a gyártás során arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy minél hatékonyabban, minél kevesebb energiabefektetéssel készülhessenek el ezek a szemüvegek.

Côte du Soleil, Sarah – „sült áfonya”

A Neubau Sarah névre „hallgató” különleges kiadású modelljét a ’60-as évek francia riviérája ihlette. A Côte du Soleil kollekció vele együtt összesen három új, fejet elcsavaró, egyébként 100%-ig ricinusolajból készülő szemüveggel bővült.

Forrás: eyestylist

Borítókép forrása: neubau

 

 

 

Megosztás.

Leave A Reply