Legfrissebb hírek a kamarából

Az elmúlt időszakban – pontosabban márciusban járt le a kinevezése az ÁKT tagoknak, így nehezen telt el az elmúlt két hónap, mire eldőlt, kik lesznek a miniszter úr által kinevezett ÁKT tagok. Azt lehetett tudni, hogy abban lesz változás, hogy kizárólag független az elméleti és gyakorlati oktatásban aktívan résztvevő szakemberek jöhetnek szóba az elkövetkezendőkben.   

Az egészségügyi technikai ágazat új elnök asszonya, Pósáné Szűcs Erika lett – akinek ezúton is gratulálunk – és a véglegesített, tagi jogosultsággal rendelkező optikus szakma képviselői Váry Péter, és jómagam lettünk – meghosszabítva eddigi mandátumunkat. Ugyanakkor a csapatmunka, - amelyet eddig is közösen végeztünk az oktatókkal és vizsgáztatókkal, az iskolákkal, a szakértőkkel - folytatódik a szakmai tananyagok, vizsgafeltételek és tételsorok stb. kidolgozása, összeállítása és koordinálása tekintetében. Emellett a szakmai végzettség és az azzal végezhető tevékenység tekintetében komoly munka vár ránk, hiszen ennek „helyretétele” is a mi feladatkörünkbe lett beillesztve, kapcsolódva az EU harmonizációs feladatokhoz. 

Ezzel az Optikai Termékkészítő, az Optikus és az Optometrista végzettségek, és az azzal végezhető tevékenységek végre egyértelműsítésre kerülnek. Mivel az új tagok közé bekerült Csák János miniszter úr által kinevezve az OKFŐ a KIM illetve a KIM Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkárságtól is egy-egy felelős személy, ezért joggal bízhatunk a munkánk hatékonyságának erősödésében. A nyári szünet így nálunk elmarad, hogy a most kapott feladatinkat is mielőbb – sikeresen – meg tudjuk oldani! Természetesen a fejleményekről folyamatosan – ahogy eddig is – beszámolunk.

Mindenkinek kellemes nyarat és jó egészséget kívánunk!

Váry Péter és Karvázy Attila