Megérkezett  a 2022-es év színe!

0

Gondtalan magabiztosság és bátor kíváncsiság: ezek azok, amik éltetik és mozgásba hozzák kreatív szellemünket. A PANTONE 17-3938 Very Peri elnevezésű árnyalata új kalandokra invitál bennünket, segít átölelni az új lehetőségeket, új nézőpontot biztosít, miközben újraírjuk az életünket. A PANTONE 17-3938 Very Peri újraéleszti a hálát, amelyet a kék szín képvisel, de más perspektívát ad neki: a jövőt új megvilágításba helyezi. 

A Perik a perzsa kultúrában élő gyönyörű, szárnyas szellemek, akik a szépségükről híresek. Pajkos lényekként írják le őket, akiktől megtagadták a belépést a paradicsomba, amíg be nem fejezik az engesztelésért való vezeklést. Az iszlám befolyása alatt a Perik jóindulatú szellemekké váltak, ellentétben a huncut dzsinnekkel. 

Olyan világban élünk, amelyben az életünk folyamatosan változik. A PANTONE 17-3938 Very Peri a pillanat globális korszellemének, valamint az általunk átélt átalakulásnak a szimbóluma. Ahogy kilépünk intenzív elszigeteltség időszakából, az értékeink és a normáink változnak, fizikai és digitális életünk új módokon egyesül egymással. A digitális dizájn segít nekünk abban, hogy a valóság határait tovább feszítsük, megnyitva ezzel egy kaput egy dinamikus, virtuális világ felé, ahol újabb és újabb színlehetőségeket fedezhetünk fel. A számítógépes játékok trendjeit, a metaverzum növekvő népszerűségét, és a művész-közösség a digitális világban történő növekedését a PANTONE 17-3938 Very Peri illusztrálja. 

„Ahogy egyre inkább egy olyan világ felé haladunk, amelyben kiszámíthatatlanok a változások, a PANTONE 17-3938 Very Peri egy újszerű perspektívát hoz a megbízható és mindenki által szeretett kék színcsaládba. Magába foglalja a kék pozitív tulajdonságait, ugyanakkor ibolyavörös behatásával a PANTONE 17-3938 Very Peri egy vidám és dinamikus attitűdöt mutat fel, ami feléleszti a kreativitást és a képzeletet.

Leatrice Eisman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója

„Az év Pantone színe jól tükrözi a globális kultúránkban zajló eseményeket, kifejezi azt, amire az emberek keresik a választ.” – tette hozzá Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke. „A Pantone Color of the Year oktatási színprogramunk történetében először új színt hoztunk létre, amely tükrözi a globális innovációt és átalakulást. A társadalom a színeket a kommunikáció egyik formájaként ismeri el, ötletek és érzelmek kifejezésére és befolyásolására, valamint a kapcsolatteremtés egyik módjaként használja. Ez az új, vörösibolyával átitatott kék árnyalatnak a komplexitása jól reprezentálja az előttünk heverő lehetőségeket.”

A PANTONE év színéről röviden: 

A Pantone már több mint 20 éve jelenti be minden decemberben a következő év színét, ami nagy befolyással van a vásárlói döntéshozatal folyamatára több iparban is, mint például a divatban, a lakberendezésben, vagy a csomagolásdizájnban.

Az év színének megtalálása komoly kutatás, megfontolás és trendanalízis előzi meg. A Pantone szakemberei minden évben átfésülnek minden olyan területet, amelyek hatással lehetnek az új év színeire: a szórakoztató ipartól, filmkészítéstől kezdve az utazáson, a művészeteken, a trendeken keresztül a divatig és a dizájnig bezárólag mindent. Sőt, a társadalmi-gazdasági állapotok is hatással vannak az új szín kiválasztására. Befolyásoló tényezők lehetnek még az új technológiák, alapanyagok, textúrák térhódítása is, de akár világméretű sportesemények, közösségi média trendek is hatással lehetnek a végső döntésre.

Forrás: pantone

 

Megosztás.

Leave A Reply